Home » Știință » Eşec URIAŞ în lumea ştiinţifică! Singura bucată de hidrogen metalic din lume care ar fi putut revoluţiona tehnologia a dispărut

Eşec URIAŞ în lumea ştiinţifică! Singura bucată de hidrogen metalic din lume care ar fi putut revoluţiona tehnologia a dispărut

Publicat: 24.02.2017
Cercetătorii de la Harvard au anunţat anterior că au realizat prima bucată de metal din hidrogen de pe Pământ. Însă mica mostră de hidrogen metalic a dispărut.

La începutul anului 2017, cercetătorii de la Harvard au transformat hidrogenul în metal, dar în prezent exemplarul a dispărut, informează Independent. 

Conform unor teorii, metalul ar fi fost un superconductor capabil să imbunătăţească obiectele care utilizează electricitate, astfel putând fi realizate computere mult mai rapide, ar fi salvat o cantitate impresionantă de energie şi ar fi revoluţionat noua generaţie de vehicule electrice. 

De asemenea, ar fi putut fi folosit şi pentru crearea unor combustibili pentru rachete mult mai puternici, care ar fi ajutat umanitatea să exploreze zone ale sistemului solar la care nu puteau avea acces anterior. 

Însă, din cauza încercării de măsurare a presiunii cu ajutorul unui laser cu intensitatea scăzută, unul dintre produşi a fost transformat în praf. 

,,Inimea mea s-a oprit,” a declarat principalul cercetător, profesorul Isaac Silvera, în urma accidentului catastrofic care a dus la pierderea unuia dintre exemplare. ,,Nu am văzut niciodată un diamant care să se spargă în felul ăsta. Urma sa a fost atât de fină, încât arăta precum praful de copt,” adaugă el.

Accidentul ar putea sugera că metalul realizat din hidrogen este instabil şi se transformă în gaz atunci când se află la temperatura camerei sub o presiune normală. Unii fizicieni susţin că exemplarul nu a fost creat niciodată. Aceştia afirmă că testele privind calităţile reflectante ale materialului nu au fost concluzive. 

Controversele au apărut în urma deciziei profesorului Silvera de a menţine materialul în interiorul diamentelor pentru a-i studia proprietăţile, deoarece au considerat că este încă instabil. Ceea ce înseamnă că putea fi observat doar prin prisma distorsionată a diamantelor. Un alt strat de aluminiu a fost utilizat pentru protejarea diamantelor de hidrogen care putea provoca fragilitate şi se putea sparge sub o anumită presiune. 

Aşadar, unii experţii sugerează că reflexia pe care experţii au utilizat-o pentru a declara că au obţinut hidrogen metalic provenea de la aluminiu

Profesorul Silvera a declarat: ,,Acum credem că avem destule dovezi şi nicio îndoială că este un metal,” 

Experţii vor încerca în următoarele săptămâni să recreeze experimentul, iar bucata de hidrogen metalic ar putea fi din nou admirată de public. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase