Home » Știință » Polul Nord va ajunge în Europa. Iată care vor fi cele mai neaşteptate efecte ale schimbărilor climatice

Polul Nord va ajunge în Europa. Iată care vor fi cele mai neaşteptate efecte ale schimbărilor climatice

Polul Nord va ajunge în Europa. Iată care vor fi cele mai neaşteptate efecte ale schimbărilor climatice
Publicat: 30.04.2017
Schimbările climatice provoacă, în prezent, unele dintre cele mai înfricoşătoare fenomene. De la creşterea nivelului mărilor şi fenomenele meteorologice extreme, iată câteva dintre fenomenele inexplicabile şi suprinzătoare care vor avea loc în viitor din cauza activităţilor umane.

1. Ne vom îmbolnăvi mult mai des

Conform studiilor, vremea caldă va provoca apariţia bolilor. Ţânţarii purtători ai virusurilor vor putea zbura la altitudini mult mai mari, iar contaminarea apei va fi mult mai răspândită, de asemenea sistemul imunitar al persoanelor bolnave se va deteriora mult mai puternic. 

2. Siberia va deveni un teren minat

Solul din majoritatea zonelor siberiene este plin de bacterii care produc metan. În mod normal, acesta se acumulează în stratul exterior al permafrotului, dar din cauza încălzirii puternice metanul şi o cantitate mare de dioxid de carbon se propagă în atmosferă. Însă o cantitate destul de mare se acumulează în buzunarele umede ale pământului. În prezent, în Siberia se află aproximativ 7.000 de zone în care solul este umflat şi poate exploda în contact cu focul.

3. Polul Nord, cel geografic, va ajunge în Europa

Pământul se învârte în jurul propriei axe, însă din cauza umanităţii o mare parte din gheaţa de la Polul Nord se topeşte şi migrează către alte zone ale planetei. Echilibrul masei Pământului fiind afectat de aceste schimbări, astfel Polul Nord migrează către continentul european cu o rată anuală de 10 centimeri. Fenomenul a început să fie resimţit din anul 2000, conform IFL Science.

4. Activitatea vulcanică va creşte

Mai mulţi vulcani, în mare parte din zona Islandei, sunt acoperiţi de gheţari. Din cauza încălzirii, gheaţa începe să se topească, iar efectele ar putea fi catastrofale. La început, o cantitate de apă topită se va amesteca cu magma de la suprafaţă, provocându-se explozii violente. În al doilea rând, atunci când se va topi majoritatea crustei îngheţate, bulele de lavă se vor putea forma mult mai uşor, fapt ce va creşte presiunea internă. Astfel, vulcanul va începe să erupă în cele din urmă. 

5. Vor apărea noi specii de animale

Urşi hibrid – combinaţia între cel grizzly şi cel polar- sunt tot mai obişnuiţi în zona arctică. Din cauza topirii gheţii, urşii încep să migreze către interiorul teritoriului, loc în care se împerechează cu urşii de pe uscat, astfel născându-se urşii hibrid. 

6. Vinul va deveni mult mai scump şi va fi mult mai slab calitativ

Clima caldă este benefică unor zone în care este crescută viţa de vie, dar în marile zone  viticole, precum Chile, Franţa sau Argentina,  culturile nu vor rezista schimbărilor climatice. În aceste zone, rata producţieie de vin este deja în scădere, calitatea lor scăzând simţitor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase