Home » Știință » Rusia a proiectat o arma hipersonică IMBATABILĂ. Este mai rapidă decât orice tip de sistem antirachetă existent

Rusia a proiectat o arma hipersonică IMBATABILĂ. Este mai rapidă decât orice tip de sistem antirachetă existent

Rusia a proiectat o arma hipersonică IMBATABILĂ. Este mai rapidă decât orice tip de sistem antirachetă existent
Publicat: 02.06.2017
Rusia a lansat cinci zboruri ale unui avion supersonic, capabil să distrugă un portavion prin intermediul unui impact.

Racheta Zircon călătoreşte cu o viteză de până la 7.402 km/h, de cinci ori mai rapid decât viteza sunetului. Conform raportului, racheta este mult mai rapidă decât sistemele antirachetă existente în prezent, inclusiv tehnologiile de apărare ce vor fi proiectate în următorii 20 de ani, informează Mail Online. 

,,Ne aşteptăm ca racheta să fie adăugată arsenalului rusesc între anii 2018 şi 2020. Cu o astfel de viteză va putea distruge orice tip de sistem antirachetă,” afirmă Vladimir Tuchkov, analist militar. 

În prezent, sistemele antirachetă sunt proiectate pentru a contracara proiectilele care călătoresc cu o viteză de maxim 3.701 km/h

Însă, experţii avertizează că proiectilele ,, de neoprit”  ar putea distruge nava de război a marinei americane în valoare de 7,9 miliarde de dolari. Anual, Statele Unite ale Americii cheltuiesc aproximativ 600 de miliarde de dolari pentru îmbunătăţirea sistemelor de apărare şi pentru consilidarea poziţiei ţării ca cea mai mare putere militară din lume. 

Însă, cele 19 nave de război pe care le deţine ar putea fi distruse de către rachetele Zircon, informează raportul. Arma ar putea fi inclusă pe nava de război Pyotr Velikiy în 2018. Aceasta poate fi lansată de pe sol, mare sau dintr-un submarin. 

Zircon utilizează tehnologia Scramjet care combină combustibilul cu aerul pentru a fi proiectată cu o viteză supersonică. Ceea ce înseamnă că racheta poate traversa 244 de kilometri în 2,5 minute. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase