Home » Știință » Omul cu capacităţi intelectuale amplificate este deja o chestiune de prezent! Un nou tip de implant pe creier reprezintă o revoluţie în acest sens

Omul cu capacităţi intelectuale amplificate este deja o chestiune de prezent! Un nou tip de implant pe creier reprezintă o revoluţie în acest sens

Omul cu capacităţi intelectuale amplificate este deja o chestiune de prezent! Un nou tip de implant pe creier reprezintă o revoluţie în acest sens
Publicat: 18.02.2018
Implanturile neurale pentru a îmbunătăţi memoria nu este ceva nou, dar o inovaţie şi un nou mod de abordare a problemei a dus la un dispozitiv care „ascultă” de creier înainte să răspundă. Metoda de stimulare profundă a creierului a arătat că poate îmbunătăţi amintirea unor cuvinte cu 15%, în cadrul experimentelor.

Inovaţia a fost realizată de cercetătorii de la University of Pennsylvania şi Thomas Jefferson University. În afară de îmbunătăţirea memoriei care este utilă pentru oamenii sănătoşi, studiul a avut şi miza de a face viaţa mai uşoară celor cu boala Alzheimer şi cu alte afecţiuni neurologice, scrie Science Alert.

În cadrul experimentului, cercetătorii au recrutat 25 de bolnavi de epilepsie. Noul dispozitiv acţionează mai mult ca un pacemaker, senzorii „ascultă” la ce se întâmplă înainte să acţioneze, stimulând ţesutul doar dacă este necesar.

Cercetătorii au studiat pattern-urile individuale ale activităţii cerebrale ale fiecărui participant la repaus şi atunci când încercau să reţină o listă de cuvinte.

În următoarele şedinţe, cercetătorii au stimulat cortexul temporal lateral de fiecare dacă când un voluntar avea şanse mici de a-şi aminti un cuvânt.

Mai mult decât atât, participanţii nu au simţit nimic deosebit. „Îmi amintesc că mi-a plăcut să fac testele”, a precizat David Mabrey, unul dintre participanţii la studiu. „Dar nu pot spune cum stimularea mi-a influenţat memoria. Nu simţi nimic, nu ştii dacă lucrează sau nu”.

„Acum că tehnologia a fost realizată, tot felul de algoritmi pot fi folosiţi în acest mod”, a precizat autorul principal al studiului, Michael Kahana.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Primul IMPLANT în creier din lume. Astfel s-a creat şi un sistem de citire a gândurilor

Viitorul este aici! Cercetătorii au inventat un cip care poate fi implantat în creier

Operaţie în premieră: craniul unui om a fost “reparat” cu ajutorul unui implant realizat prin printare 3-D

Medicii avertizează: implanturile care schimbă culoarea ochilor pot duce la pierderea vederii

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase