Home » Știință » Mai pot fi opriţi câinii roboţi? ”Perseverenţa”cu care a fost înzestrat SpotMini poate speria

Mai pot fi opriţi câinii roboţi? ”Perseverenţa”cu care a fost înzestrat SpotMini poate speria

Publicat: 23.02.2018
Atunci când roboţii vor deveni conştienţi, să sperăm că nu vor vedea clipul în care un anagajat de la Boston Dynamics provoacă una dintre cele mai noi creaţii ale companiei.

Într-un videoclip publicat recent, un membru al firmei de inginerie atacă cu o crosă de hockey unul dintre câinii robot SpotMini. 

Într-un videoclip intitulat ”Testăm rezistenţa”, un bărbat încearcă să împiedice un robot SpotMini să deschidă uşa. Bărbatul încearcă iniţial să oprească robotul, împingând braţul acestuia de lângă uşă. Însă SpotMini insistă, aşa că angajatul trage robotul de lângă uşă pentru a nu-i permite să o deschidă. 

Robotul a devenit popular după ce un alt videoclip a fost publicat online, scrie Mail Online. În cadrul imaginilor anterioare, SpotMini era prezentat în timp ce deschidea uşa pentru un alt robot ce nu era dotat cu un braţ robotic

Robotul ”poate fi amplasat într-o companie sau o locuinţă,” după cum afirmă producătorii. Cântăreşte între 25 şi 30 de kilograme şi poate apuca mânerul datorită braţului mecanisc şi a senzorului de percepţie. SpotMini este electric şi poate fi activ timp de 90 de minute după o singură reîncărcare. 
 
Printre alte creaţii ale companiei se numără roboţii WildCat şi Cheetah, ce pot atinge viteze record de 47 de km/h.
 
Vă recomanbdăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase