Home » Știință » În creierul uman au fost detectate bacterii vii

În creierul uman au fost detectate bacterii vii

În creierul uman au fost detectate bacterii vii
Publicat: 14.11.2018
Microbii ce se află în intestinele umane sunt consideraţi responsabili pentru multe lucruri, afectează sănătatea, genele şi chiar emoţiile.

Cercetătorii realizează continuu descoperiri privind influenţa microbiotei umane, însă ultimele dovezi arată că bacteriile din intestine ar putea fi asociate unui ”microbiom uman din creier”. Conform Science Alert, descoperirile considerate preliminare în acest punct au fost prezentate recent în cadrul întâlnirii anuale de Neuroştiinţă 2018 de către cercetătorii Universităţii din Alabama.

Informaţiile sunt importante deoarece specialiştii încă învaţă despre modul în care microbiota influenţează funcţiile creierului şi comportamentul. Noile descoperiri sugerează că, în creierul uman, se află o populaţie de bacterii. „Este subiectul săptămânii”, afirmă neurologul Roland McGregor din cadrul Universităţii din California, ce nu a fost implicat în studiu. „Este precum am descoperi o nouă fabrică moleculară (în creier) ce are propriile nevoi. Este uimitor”, a adăugat el.

În cadrul noii cercetări, echipa condusă de Rosalinda Roberts a examinat probele cerebrale prelevate de la 34 de persoane decedate, jumătate dintre aceştia au suferit de schizofrenie în timpul vieţii, cealaltă jumătate dintre persoane fiind considerate sănătoase înainte de moarte. „Am realizat o serie de analize asupra secţiunilor pentru identificare şi cuantificare. În toate cazurile am descoperit bacterii, în cantităţi diferite. Acestea aveau o formă circulară cu o capsulă, nucleoid, ribozomi şi vacuole”, au explicat cercetătorii.

Specialiştii au declarat că densitatea bacteriilor varia în funcţie de zona în care au fost descoperite, cei mai mulţi microbi fiind descoperiţi în substantia nigra, hippocampus şi cortexul prefrontal. De asemenea, au fost descoperite antrocite, un tip de celule ce joacă un rol important în modul de comunicare a neuronilor.

Roberts speculează că bacteriile au ajuns în regiune prin intermediul fluxului sanguin.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un implant pe creier reprezintă viitorul pentru o super memorie

Creierul se poate micşora din cauza stresului. Iată 10 lucruri surpinzătoare despre modul în care funcţionează creierul nostru

Descoperire esenţială despre creierul nostru: o categorie de neuroni care se credea dispărută reapare sub o altă formă

Cercetătorii au descoperit canale secrete ce fac legătura între craniu şi creier

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase