Home » D:News » Povestea uimitoare a femeii care nu a uitat, niciodată, nimic

Povestea uimitoare a femeii care nu a uitat, niciodată, nimic

Povestea uimitoare a femeii care nu a uitat, niciodată, nimic
Publicat: 09.09.2017
Tracy este o britanică despre care se poate spune că are super puteri. Şi asta pentru că femeia îşi poate aminti tot ce s-a întâmplat în viaţa ei, dar şi multe evenimente la nivel global, cu dată exactă, şi rareori poate spune că a uitat ceva. Totul se întâmplă din cauza unei boli numite hipermnezie, scrie BBC.

Tracy a uimit pe toată lumea atunci când a reuşit să-şi amintească exact ce s-a întâmplat în ziua de 11 februarie 1990 (Nelson Mandela a fost eliberat din închisoare) , data în care Papa Ioan Paul al II-lea a fost învestit în funcţie, cea la care Diana s-a căsătorit cu Prinţul Charles, dar şi când a căzut Zidul Berlinului, informează Gândul.

Pe lângă evenimentele marcante la nivel global, femeia îşi aminteşte perfect şi cele mai multe dintre întâmplările din viaţa privată. De exemplu, Tracy a povestit cu lux de amănunte cum în 2010, pe 4 martie, trebuia să se întâlnească într-un pub cu colegii de muncă, dar înainte de asta a trecut pe la bancă ca să efectueze o plată de 85 de dolari, după care a retras 20 de dolari, iar puţin mai târziu s-a dus la întâlnirea cu colegii.

Britanica descrie experienţa ca un fel de DVD pe care îl revede de fiecare dată când vrea să-şi aducă aminte câte ceva. „Secvenţe mari de informaţii îmi vin în minte, iar restul încep să cadă precum zăpada, ca piesele într-un joc de tetris”, afirmă Tracy, care suferă de hipermnezie. Este o boală care le permite celor ce o au să-şi amintească totul cu lux de detalii, o afecţiune destul de rar întâlnită pe care unii o pot considera, însă, un calvar. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase