Home » Știință » Manechinul Ripley a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională în capsula Crew Dragon trimisă de SpaceX

Manechinul Ripley a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională în capsula Crew Dragon trimisă de SpaceX

Manechinul Ripley a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională în capsula Crew Dragon trimisă de SpaceX
O capsulă spaţială cu un manechin numit Ripley a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională într-un test realizat de SpaceX.

Racheta Falcon 9 şi capsula Crew Dragon au andocat la Staţia Spaţială Internaţională după aproximativ 27 de ore după lansarea de la Kennedy Space Center din Florida a NASA. Zborul trebuie să demonstreze posibilitatea trimiterii astronauţilor într-un vehicul comercial, scrie Fox News.

„Să fiu sincer, sunt puţin epuizat emoţional”, a precizat Elon Musk, fondator al SpaceX. „Trebuie să andocăm la staţie. Trebuie să ne întoarcem, dar până acum a funcţionat… am trecut de cele mai periculoase momente”, a adăugat acesta.

„Este o noapte mare pentru Statele Unite ale Americii”, a precizat Jim Bridenstine, administrator al NASA.

„Minunate succese şi activităţi! Felicitări SpaceX şi tuturor”, a fost mesajul preşedintelui american, Donald Trump.

„Suntem aproape de a lansa din nou astronauţi americani cu rachete americane de pe pământ american după retragerea navelor spaţiale în 2011”, a mai spus Bridenstine.

NASA a oferit companiilor SpaceX şi Boeing 8 miliarde de dolari pentru a construi şi opera capsule care să transporte astronauţi la şi de la Staţia Spaţială Internaţională. Până acum, doar ruşii se ocupau de această operaţiune. Preţul acestor călătorii a crescut gradual în ultimii ani. În prezent, NASA plăteşte 82 de milioane de dolari pentru un loc.

Manechinul Ripley, numit după personajul principal din seria ”Alien”, a fost legat de un loc în capsula care poate transporta până la 7 astronauţi. O jucărie mică ce seamănă cu Terra a fost lăsată să plutească. De asemenea, în capsulă se află şi provizii cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Declaraţii surprinzătoare ale unui director NASA despre SpaceX: compania lui Elon Musk vine cu cel mai îndrăzneţ şi dificil proiect spaţial de până acum

SpaceX a lansat cu succes primul test de zbor al capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională – UPDATE

O rachetă din benzile desenate cu Tin Tin ar putea duce omenirea pe Marte

SpaceX a ales primul turist spaţial ce va călători până pe Lună

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase