Home » Cultură » Descoperă Acum: Motivul pentru care Japonia importă Ebola. Vremea de Australia, influenţată de Antarctica. Procedura revoluţionară care repară 89% dintre mutaţiile genetice periculoase

Descoperă Acum: Motivul pentru care Japonia importă Ebola. Vremea de Australia, influenţată de Antarctica. Procedura revoluţionară care repară 89% dintre mutaţiile genetice periculoase

Publicat: 26.10.2019
Guvernul de la Tokyo a luat o decizie aparent surprinzătoare: a importat tulpinele unor patogeni extrem de periculoşi, printre care Ebola.
Temperaturile neobişnuit de mari din Antarctica vor influenţa primăvara dintr-o serie de regiuni ale Australiei, dar nu într-un mod benefic.
 
Gripa dă bătăi de cap oameniilor de ştiinţă şi medicilor în fiecare an din cauza modificării frecvente a formei virusurilor, iar un vaccin universal ar putea fi soluţia ideală pentru combaterea ei. Cercetătorii par să fie mai aproape de realizarea lui.
 
O echipă de cercetători de la Institutul Broad, din SUA, a creat o nouă metodă de editare genetică mult mai precisă decât celebra Crispr-Cas9.
 
Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au anunţat că perla de la Abu Dhabi, cea mai veche din lume, va fi expusă.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 21-25 octombrie 2019, pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase