Home » D:News » Sacrificiul făcut de medicii din Wuhan: feţe desfigurate şi mâini pline de răni

Sacrificiul făcut de medicii din Wuhan: feţe desfigurate şi mâini pline de răni

Sacrificiul făcut de medicii din Wuhan: feţe desfigurate şi mâini pline de răni
Publicat: 11.02.2020
Directorul adjunct al departamentului de cercetare de la Spitalul de Plămâni din Wuhan a publicat o fotografie cu rănile pe care i le-a provocat la mâini echipamentul de protecţie. Medicul a vorbit şi despre alţi colegi care au feţele desfigurate din cauza măştilor speciale de protecţie.

Chen Jun, directorul adjunct al departamentului de cercetare al Spitalului de Plămâni din Wuhan, situat în epicentrul virusului, a decis să publice o fotografie cu rănile pe care i le-au provocat mănuşile speciale de protecţie. Omul a spus că stă şi câte 12 ore la rând în laborator în fiecare zi pentru a face teste care detectează posibile cazuri de coronavirus, scriu cei de la Fox News.

„Nu pot să renunţ. Atât de multă lume aşteaptă aceste rezultatate! Trebuie să rezist!”, a spus medicul Jun.

Aceasta nu este însă singura imagine care vorbeşte despre turele infernale zi – lumină ale medicilor din Wuhan. Medicul Jun a amintit şi alţi medici care au publicat pe reţelele de socializare fotografii cu chipul lor desfigurat pur şi simplu din cauza purtării îndelungi a măştilor de protecţie.

Sacrificiul mediciilor chinezi se vede foarte bine şi în pozele în care mulţi dintre ei sunt surprinşi în timp ce dorm în spital pe jos, pe unde apucă, foarte aproape unul de altul sau pur şi simplu în scaunele în care lucrează ore în şir.

Există în presa internaţională şi informaţii potrivit cărora, de frică să nu strice costumele de protecţie, mulţi medici poartă scutece pentru adulţi.

De ce nu a purtat preşedintele Chinei mască de protecţie împotriva coronavirus, cu carbon

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a vizitat luni un centru de prevenţie şi control a coronavirusului, construit în Beijing, aceasta fiind prima apariţie publică după debutul epidemiei. Şeful statului chinez a purtat o mască simplă,despre care se crede că nu protejează la fel de bine precum cele cu carbon, potrivit Mediafax.

Preşedintele chinez Xi Jinping a inspectat, în Beijing, un centru de combatere a noului coronavirus. Liderul chinez a purtat o mască chirugicală şi a acceptat să îi fie luată temperatura de către angajaţii centrului. Apoi, el a discutat despre eforturile de prevenţie a epidemiei, iar la final i-a salutat pe locuitorii cartierului.

Aceasta a fost prima apariţie publică a lui Xi Jinping de la debutul epidemiei. CNN a explicat absenţa liderului de la Beijing din prim-planul jurnalelor de ştiri prin faptul că preşedintele chinez doreşte să îşi asume măsurile care dau roade, fără a putea fi învinuit pentru eşecuri.

Imaginile cu Xi Jinping la centrul din Beijing au provocat controverse.

Scott Gottlieb, un medic american, a observat că preşedintele a purtat doar o mască simplă, nu una de carbon, care protejează mai bine împotriva virusului. Gottlieb a scris pe Twitter că cei mai mulţi chinezi nu au resursele pentru o mască respiratorie cu carbon, aşa că nici preşedintele nu a vrut să fie văzut purtând una.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase