Home » D:News » Numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus la bordul navei pe care se află şi români, în creştere

Numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus la bordul navei pe care se află şi români, în creştere

Numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus la bordul navei pe care se află şi români, în creştere
Publicat: 10.02.2020
Alte 60 de persoane care se află pe nava de croazieră Diamond Princess au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus şi, astfel, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 130, a relatat, luni, presa locală.

Conform sursei citate, naţionalitatea acestora nu a fost confirmată, însă la bordul navei se află şi români.

Oamenii aflaţi pe navă au fost rugaţi să stea în aer liber pentru scurt timp şi să poarte măşti, mai scrie presa locală, potrivit Mediafax.

La bordul navei se află şi 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti.

Cei care au rămas pe navă au fost rugaţi să stea în cabinele lor şi să iasă pe punte doar pentru scurt timp. Pasagerii şi membrii echipajului trebuie de asemenea să poarte măşti şi să stea la distanţă unii de ceilalţi atunci când sunt afară, relatează sursa menţionată.

 Toţi cei 3.700 de pasageri de pe nava de croazieră din Japonia aflată în carantină ar putea fi testaţi pentru coronavirus, indiferent dacă au simptome sau nu. Până acum s-au făcut teste asupra pasagerilor şi membrilor echipajului care au prezentat simptome.

Guvernul japonez a informat că ia în considerare testarea tuturor pasagerilor de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, care se află în continuare în carantină în portul Yokohama, indiferent dacă aceştia prezintă sau nu simptome ale noului tip de coronavirus.

În a doua jumătate a lunii ianuarie, un bărbat în vârstă de 80 de ani, din Hong Kong, a zburat în Japonia, iar aici s-a îmbarcat pe nava de croazieră Diamond Princess. Vasul de croazieră a ajuns pe 25 ianuarie la Hong Kong, unde pacientul a debarcat. Pasagerii au fost rugaţi să rămână în camerele lor până când vor fi testaţi, au transmis autorităţile, precizând că ar putea dura ceva timp până se încheie acest proces.

910 morţi din cauza coronavirus

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus din China a ajuns duminică la 910 la nivel mondial, 908 dintre decese fiind înregistrate în China continentală, informează CNN.

Celelalte două decese din cauza coronavirusului au fost înregistrate în Hong Kong şi Filipine.

De asemenea, numărul total al cazurilor de infecţie cu noul tip de coronavirus a depăşit 40.000, cea mai mare parte a cazurilor fiind înregistrate în China.

Autorităţile chineze au anunţat că şase persoane au murit duminică într-un interval de doar două ore din cauza infecţiei cu acest virus.

Primul caz de coronavirus vindecat în Filipine

O femeie de naţionalitate chineză, care călătorea cu singura persoană care a murit în Filipine din cauza noului tip de coronavirus, nu mai prezintă simptome şi ar putea fi externată în curând, au informat autorităţile, relatează The Guardian.

Ultimele analize efectuate pacientului de 38 de ani, la 6 februarie, au arătat că aceasta nu mai este infectată cu noul coronavirus, a informat Departamentul Sănătăţii.

„Acest lucru arată că noul coronavirus nu este fatal pentru toată lumea şi că este mai posibil să te vindeci decât să mori”, a declarat doctorul Edsel Salvana, directorul Institutului de Biologie Moleculară.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase