Home » D:News » NASA te învaţă online cum să devii astronaut

NASA te învaţă online cum să devii astronaut

NASA te învaţă online cum să devii astronaut
Publicat: 20.04.2020
NASA oferă o serie de activităţi educaţionale pentru copii în contextul pandemiei, unele care implică experimente şi activităţi pe care le fac astronauţii în spaţiu.

Pandemia de COVID-19 a blocat o mare parte din populaţia planetei în locuinţe, ceea ce, în mod natural, creează o nevoie acută de activităţi cu care să ne umplem timpul şi care să ne ajute să ne păstrăm sănătatea mintală. NASA şi ISS National Lab oferă familiilor posibilitatea de a desfăşura o serie de experimente şi activităţi similare cu cele pe care astronauţii le realizează la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, notează Science Alert.

„Astronauţii văd lumea din spaţiu şi vor să împărtăşească această frumuseţe cu toată lumea”, explică Dan Barstow, managerul ISS National Lab. „Ei fac experimente medicale pentru a căuta remedii şi îi ajută pe tineri să vadă puterea misterioasă a Universului care ne face să explorăm”, mai adaugă acesta.

NASA a pus la dispoziţia părinţilor şi copiilor o ofertă educaţională care îi poate ajuta să exploreze o mulţime de domenii precum ştiinţele naturale, sănătatea umană, robotica sau matematica.

Copiii pot să contribuie la o serie de proiecte ştiinţifice desfăşurate de către o mulţime de instituţii de cercetare, care în mod obişnuit apelează la public pentru a „sorta” cantităţile mari de informaţii. Astfel, aceştia pot ajuta la identificare anumitor obiecte cosmice sau să folosească imaginile din satelit pentru a ajuta la supravegherea coloniilor de pinguini. De asemenea, în cadrul unui concurs care va avea loc până pe 22 aprilie, copiii vor putea să decidă care va fi următoarea plantă care va fi crescută în spaţiu.

Conform oficialilor celor două instituţii, aceste activităţi se adresează şi părinţilor care trebuie să preia rolul profesorilor în această perioadă, ceea ce se poate dovedi o provocare. „Ştim că mulţi studenţi învaţă acasă chiar acum, iar activităţile practice sunt deosebit de importante pentru a menţine elevii interesaţi”.

Resursele educaţionale puse la dispoziţie de NASA pot fi accesate AICI.

Citeşte şi:

Site cu activităţi distractive din universul Harry Potter

Filarmonica ”George Enescu” a inaugurat stagiunea online. Puteţi vedea spectacolele pe Internet

Tablouri celebre, recreate cu obiecte casnice

Acces gratuit la Biblioteca Digitală Mondială cu mii de carţi, articole, documente

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase