Home » D:News » Rusia tocmai a testat în orbită un satelit care distruge alți sateliți. A funcționat asemenea unei păpuși Matrioșka

Rusia tocmai a testat în orbită un satelit care distruge alți sateliți. A funcționat asemenea unei păpuși Matrioșka

Rusia tocmai a testat în orbită un satelit care distruge alți sateliți. A funcționat asemenea unei păpuși Matrioșka
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 25.07.2020

Oficialii militari din Statele Unite susțin că Rusia a testat o nouă armă anti-satelit extrem de periculoasă.

Cu alte cuvinte, satelitul Rusiei Cosmos 2543 a demonstrat că este capabil să se apropie de alt satelit în orbită și să îl doboare. Iar această demonstrație a îngrijorat oficialii de la Pentagon, în contextul discuțiilor internaționale privind demilitarizarea spațiului.

Arma în sine a funcționat asemenea unei păpuși Matrioșka. Cosmos 2543 a trimis mai întâi un sub-satelit care la rândul său a lansat un proiectil care avea o viteză de 250 km/h. Nu a existat nicio țintă și satelitul se află doar lângă un alt satelit al Rusiei în timpul demonstrației, însă oficialii militari americani consideră că testul a reprezentat o demonstrație de forță.

Războiul în spațiu reprezintă o amenințare tot mai mare

„Acestea sunt dovezi că Rusia continuă să dezvolte și să testeze sisteme spațiale”, a spus generalul John Raymond, directorul de operațiuni spațiale din cadrul Space Force, o nouă ramură a serviciilor armate.

Departamentul de Stat al SUA consideră că testul desfășurat de Kremlin este un semn că războiul în spațiu reprezintă o amenințare tot mai mare și care necesită mai multă atenție. Totuși, oficialii americani nu s-au putut abține să nu „ia peste picior” Rusia în urma demonstrației, potrivit Futurism.

SUA acuză Rusia de ipocrizie

„Evenimentul subliniază susținerea ipocrită a Rusiei pentru controlul armelor spațiale, cu ajutorul căruia Moscova încearcă să restricționeze capabilitățile Statelor Unite în timp ce fără îndoială nu au nicio intenție de a-și opri propriul program spațial”, a spus un oficial american.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Aglomerarea orbitei, motiv de îngrijorare pentru cercetători

SpaceX a lansat primul satelit militar al Coreei de Sud

Un satelit Intelsat a fost reparat în orbită

SpaceX anunţă un plan pentru a reduce vizibilitatea satelitilor Starlink

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase