Home » D:News » SpaceX a lansat primul satelit militar al Coreei de Sud

SpaceX a lansat primul satelit militar al Coreei de Sud

Publicat: 22.07.2020

Aceasta este lansarea cu numărul 12 din anul 2020 pentru compania lui Elon Musk.

În ciuda problemelor cauzate de către coronavirus, anul 2020 se dovedește a fi unul foarte bun pentru SpaceX, compania spațială efectuând în data de 20 iulie lansarea cu numărul 12. Obiectul acestei lansări a fost reprezentat de către primul satelit militar al Coreei de Sud, notează Space.

„A fost o zi grozavă”, a declarat John Innsprucker, inginer al Falcon-9. Acesta a mai adăugat: „A fost nevoie de ceva timp până aici, dar merită, am avut o misiune total reușită astăzi”, făcând trimitere la întârzierea de 30 de minute de dinaintea lansării.

Anasis-II

Corea de Sud a trimis în spațiu cu ajutorul SpaceX satelitul Anasis-II, construit de către Airbus Space and Defense. Experții explică faptul că acesta a fost proiectat pornind de la designul satelitului Eurostar E3000 și va avea funcția de a oferi comunicații sigure, cu o acoperire largă.

În prezent, forțele armate sud coreene se bazează pe sateliții aliaților, dar și pe o serie de sateliți comerciali pentru transmisiile sale speciale. „Anasis-II va juca un rol esențial în menținerea păcii în peninsula coreeană și sper că Republica Coreea va putea avansa nu numai capacitățile IT, dar și eforturile sale în domeniul cercetării și dezvoltării tehnologice”, a declarat Sae Kyu Nam, directorul Agenției pentru Dezvoltare Apărării, într-o declarație înregistrată.

Această lansare s-a dovedit și un succes dublu pentru SpaceX, compania reușind să reducă considerabil timpul dintre două lansări ale aceleiași etape de rachete. Aparent, etapa rachetei Falcon 9 care a fost folosită recent a fost folosită și pentru lansarea de la finalul lunii mai.

Elon Musk a declarat că vrea ca compania sa să reducă această perioadă de așteptare la doar 24 de ore, obiectiv care încă se dovedește îndepărtat.

Citește și:

Programul de ”ridesharing spațial” al SpaceX prinde avânt

Elon Musk a anunțat noua prioritate a SpaceX: racheta complet reutilizabilă Starship

SpaceX anunţă un plan pentru a reduce vizibilitatea satelitilor Starlink

Soluţia lui Elon Musk la problemele pe care le creează sateliţii plasaţi în orbită de SpaceX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase