Home » D:News » Veklury (remdesivir) este aprobat pentru folosirea la pacienții Covid-19 din Uniunea Europeană

Veklury (remdesivir) este aprobat pentru folosirea la pacienții Covid-19 din Uniunea Europeană

Veklury (remdesivir) este aprobat pentru folosirea la pacienții Covid-19 din Uniunea Europeană
Foto: Shutterstock
Publicat: 23.12.2021

Comisia Europeană aprobă utilizarea Veklury (remdesivir) la pacienții COVID-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar.

În urma avizului favorabil al Comitetului pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Comisia Europeană a emis o decizie pozitivă cu privire la extinderea indicației pentru Veklury (remdesivir) la adulții care nu au nevoie de oxigen suplimentar și care prezintă un risc crescut de a evolua la o formă severă de COVID-19.

Această decizie reprezintă o dezvoltare semnificativă care recunoaște soliditatea datelor transmise de compania Gilead Sciences pentru extinderea acestei indicații. Decizia a fost luată după evaluarea datelor transmise de către Gilead, are a depus încă de la începutul lui 2021 o solicitare formală de extindere a indicației terapeutice.

Veklury (remdesivir) poate fi folosit în tratarea pacienților Covid-19 care nu necesită oxigen

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat extinderea indicației terapeutice a medicamentului remdesivir (Veklury), pentru a include tratarea adulților cu Covid-19 care nu necesită oxigenoterapie.

Astfel, Comisia pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a recomandat extinderea indicației pentru includerea pacienților adulți cu Covid-19 care nu necesită aport suplimentar de oxigen, dar care au risc ridicat de progresie către forme severe ale bolii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase