Home » D:News » Marile companii de transport maritim ale lumii suspendă rezervările spre și dinspre Rusia

Marile companii de transport maritim ale lumii suspendă rezervările spre și dinspre Rusia

Marile companii de transport maritim ale lumii suspendă rezervările spre și dinspre Rusia
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 04.03.2022

Cele mai mari trei linii de transport maritim de containere din lume au suspendat temporar rezervările neesențiale către și dinspre Rusia, alăturându-se astfel unei liste tot mai mari de companii care evită Moscova din cauza invaziei acesteia în Ucraina.

Giganți ai transportului maritim, printre care MSC, cu sediul în Elveția, Maersk, din Danemarca, și CMA CGM, din Franța, au anunțat marți că vor întrerupe rezervările de marfă spre și dinspre Rusia până la noi ordine.

Măsura a exceptat livrările de bunuri esențiale, precum alimente, echipamente medicale și bunuri umanitare, scrie CNBC.

Decizia survine în contextul în care Rusia își intensifică atacul asupra orașelor cheie din Ucraina, luptele fiind în toi în nordul, estul și sudul țării. Organizația Națiunilor Unite afirmă că 1 milion de refugiați din Ucraina au fugit acum în țările vecine.

Confluența dintre invazia Rusiei în Ucraina și barajul de sancțiuni punitive ale Occidentului a declanșat un exod masiv al corporațiilor din Moscova.

Companiile de transport maritim de containere joacă un rol esențial în comerțul global

MSC a declarat marți că a aplicat o oprire temporară a tuturor rezervărilor de marfă către și dinspre Rusia, cu efect imediat. Cea mai mare linie de transport maritim de containere din lume a precizat că această măsură acoperă zone care includ țările baltice, Marea Neagră și Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Maersk a declarat că este „profund îngrijorată de modul în care criza continuă să escaladeze în Ucraina”. Firma cu sediul la Copenhaga declarase la începutul săptămânii că ia în considerare suspendarea tuturor rezervărilor neesențiale către și dinspre Rusia.

CMA CGM a declarat marți că, în interesul siguranței, a luat decizia de a suspenda toate rezervările către și dinspre Rusia „începând de astăzi și până la noi ordine”.

Companiile de transport maritim de containere joacă un rol esențial în comerțul global, transportând cea mai mare parte a produselor manufacturate din lume. Aceste măsuri luate de cele mai mari companii de transport maritim de containere din lume taie efectiv Rusia de la o mare parte din capacitatea de transport maritim din lume.

Se așteaptă ca escaladarea conflictului și severitatea sancțiunilor rusești să aibă un impact semnificativ asupra industriei de transport maritim pentru o perioadă de timp.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase