Home » D:News » Primul stat din lume care are un șef de stat aparținând comunității LGBT

Primul stat din lume care are un șef de stat aparținând comunității LGBT

Primul stat din lume care are un șef de stat aparținând comunității LGBT
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 04.04.2022

Începând cu 1 aprilie 2022, Republica San Marino a devenit primul stat din lume care are un șef de stat aparținând comunității LGBT.

Paolo Rondelli, fost vicepreședinte al Arcigay Rimini și primul ambasador al Republicii în Statele Unite, este, începând de vineri, 1 aprilie, unul dintre cei doi noi „căpitani – regenți”, adică șefi de stat fără puteri executive, care rămân în funcție timp de șase luni, anunță agenția ANSA.

Nu au mai fost șefi de stat până acum care au declarat deschis că sunt homosexuali

Până în prezent, în lume au existat miniștri și șefi de guvern care au declarat deschis că sunt homosexuali, dar niciodată șefi de stat.

Căpitanii – regenți sunt în același timp șefi de stat și prezidă Congresul de stat. Sunt aleși pentru un mandat de șase luni de către Marele Consiliu General. În fiecare an, mandatele lor încep fie pe 1 aprilie, fie pe 1 octombrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase