Home » D:News » Primul zbor orbital de test al Starship ar putea avea loc în curând

Primul zbor orbital de test al Starship ar putea avea loc în curând

Publicat: 24.03.2022

După o lungă așteptare, Elon Musk a vorbit despre primul zbor orbital de test al Starship, oferind o dată vagă pentru lansare.

CEO-ul Elon Musk spune că „sperăm că în luna mai” compania spațială SpaceX va efectua un zbor orbital de test al Starship.

Compania plănuiește să producă motoare Raptor pentru a face acest lucru. Potrivit lui Musk, SpaceX va avea „39 de motoare apte de zbor construite până luna viitoare”, informează Futurism.

Primul zbor orbital de test al Starship

De asemenea, compania speră să efectueze primul zbor orbital folosind motoare Raptor 2, care sunt „mult mai capabile și mai fiabile”, potrivit CEO-ului. Motoarele de următoarea generație sunt o versiune nouă și îmbunătățită față de cea veche, care măresc puterea nominală și au mai puține piese.

Pentru ca testul să poată avea loc în luna mai, multe lucruri trebuie să meargă bine. Deocamdată, compania are primul său prototip de navă orbitală apt de zbor, numit Ship 20, montat deasupra rachetei de lansare la unitățile de testare ale companiei din sudul Texasului, care este gata să treacă printr-o serie de teste.

De fapt, la mijlocul lunii martie, compania spațială a testat pentru prima dată rezervoarele de combustibil ale ansamblului navetă-rachetă.

Nu înainte de vizita autorităților

De asemenea, autoritățile vor trebui să facă o inspecție înainte ca SpaceX să poată lansa ansamblul pe orbită. În plus, încă sunt așteptate rezultatele evaluării de mediu făcută de Administrația Federală a Aviației. Agenția speră să-și publice raportul final până pe 28 martie.

Mizele sunt mai mari ca niciodată, compania având un prototip în mărime naturală, un booster, o rampă de lansare, un turn de lansare și „Mechazilla” care asamblează totul. Este un capitol interesant. Se simte ca și cum ne-am uitat la prototipuri Starship de ani de zile, fără să vedem că unul chiar este supus testului final; asta până acum.

Vă recomandăm să citiți și:

Cofondatorul Tesla prezintă în România un nou concept de super-maşini electrice

Celebrul stadion Old Trafford, supranumit Teatrul Viselor, ar putea fi demolat

Vehiculele autonome nu vor mai trebui să aibă volan, conform Administrației Siguranței Autostrăzilor din SUA

NASA colectează nume de persoane pentru a le trimite în spațiu cu Orion

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase