Home » D:News » Ce le-ar spune Papa Francisc părinților care au copii homosexuali?

Ce le-ar spune Papa Francisc părinților care au copii homosexuali?

Ce le-ar spune Papa Francisc părinților care au copii homosexuali?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.01.2022

Papa Francisc a făcut un apel, la audiența generală, pentru Ucraina. A glumit în legătură cu o inflamație la genunchi, dar a vorbit și despre părinții care au copii cu orientări homosexuale.

La audiența generală, Papa Francisc s-a oprit asupra părinților care trebuie să se confrunte cu dificultățile copiilor lor: „mă gândesc la părinții care se confruntă cu problemele copiilor, copii bolnavi, cu boli permanente, câtă durere există! Părinții care observă orientări sexuale diferite la copiii lor și felul în care gestionează acest lucru, călăuzindu-și copiii și nu ascunzându-se într-o atitudine de condamnare. Părinții care își văd copiii plecând din cauza unei boli și, mai trist, citim despre asta în fiecare zi în ziare, copii care fac prostii și sfârșesc în accidente. Și părinții care văd cum copiii lor nu progresează la școală și nu știu ce să facă. Atât de multe probleme ale părinților! Să ne gândim cum să îi ajutăm. Și acestor părinți le spun: nu vă speriați, există durere, multă, dar gândiți-vă la Domnul, gândiți-vă la cum a rezolvat Iosif problemele și cereți-i lui Iosif să vă ajute: nu condamnați niciodată un copil”.

Papa și-a amintit cum, la Buenos Aires, trecea cu autobuzul prin fața unei închisori și vedea mamele care mergeau să-și viziteze copiii în închisoare: „m-a înduioșat foarte tare, mama în fața problemei unui fiu care a greșit, nu-l lasă singur”, scrie La Stampa.

Nu este prima dată când Bergoglio vorbește pe această temă.

„Ce i-aș spune unui tată care vede că fiul sau fiica sa are această tendință?”

În 2018, la întoarcerea de la Întâlnirea Mondială a Familiilor de la Dublin, Papa Francisc spunea: „ce i-aș spune unui tată care vede că fiul sau fiica sa are această tendință? I-aș spune în primul rând să se roage. Nu condamnați. Dialogați, înțelegeți, faceți spațiu copiilor. Faceți-i spațiu să se exprime. La ce vârstă se manifestă această neliniște a fiului sau a fiicei? Este important. Un lucru e când se manifestă în copilărie, atunci când încă se pot face o mulțime de lucruri, inclusiv cu psihiatrul. Altceva e când se manifestă după vârsta de 20 de ani sau ceva de genul acesta. Dar nu voi spune niciodată că tăcerea este un remediu: ignorarea fiului sau a fiicei cu tendințe homosexuale este o lipsă de paternitate și de maternitate”.

La finalul catehezei, Papa s-a rugat pentru Ucraina.

Ulterior, Papa Francisc, șchiopătând, le-a mărturisit credincioșilor că are o problemă la piciorul drept, articulația genunchiului fiind inflamată: „E ceva temporar. Se spune că asta li se întâmplă doar persoanelor în vârstă, nu știu de ce mi s-a întâmplat mie”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase