Home » D:News » O subvariantă Omicron alimentează creșterea COVID-19 din Portugalia

O subvariantă Omicron alimentează creșterea COVID-19 din Portugalia

O subvariantă Omicron alimentează creșterea COVID-19 din Portugalia
Foto: Shutterstock
Publicat: 05.06.2022

O subvariantă Omicron a alimentat o creștere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în Portugalia, care are acum a doua cea mai mare rată de infectare din lume, ceea ce ar putea amenința redresarea sectorului turistic, scrie Reuters.

Portugalia a înregistrat o medie de 2.447 de cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele șapte zile, în comparație cu cele 449 din Spania și 70 din Marea Britanie.

Portugalia are a cincea cea mai mare rată de mortalitate din lume din cauza COVID-19, iar spitalizările sunt în creștere, dar ambele sunt încă mult sub vârfurile anterioare.

Mai multe firme de turism contactate de Reuters și-au exprimat temerile legate de evoluția bolii, dar au declarat că nu au avut anulări până în prezent. Numărul de turiști străini în aprilie a fost aproape de nivelurile înregistrate înainte de pandemie.

Mai mult de 90% din populația Portugaliei este complet vaccinată

Institutul de sănătate publică Ricardo Jorge a declarat, într-un raport, că subvarianta Omicron BA.5 a reprezentat aproape 90% din noile infecții cu COVID-19. Subvarianta BA.4 a fost, de asemenea, detectată în Portugalia.

Ambele au determinat cel de-al cincilea val de COVID din Africa de Sud luna trecută.

„Portugalia este, probabil, țara europeană cu cea mai mare prevalență a acestei subvariante și acest lucru explică parțial numărul mare (de cazuri) pe care îl observăm”, a declarat ministrul Sănătății, Marta Temido, pentru postul de televiziune RTP, scrie Mediafax.

Guvernul a ridicat majoritatea restricțiilor COVID-19, inclusiv utilizarea obligatorie a măștilor în majoritatea spațiilor publice închise, în aprilie și a declarat că nu există planuri de reintroducere a măsurilor

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase