Home » D:News » China a făcut apel la „dezescaladare” după atacurile cu rachete asupra Kievului

China a făcut apel la „dezescaladare” după atacurile cu rachete asupra Kievului

China a făcut apel la „dezescaladare” după atacurile cu rachete asupra Kievului
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.10.2022

China și-a exprimat speranța că situația din Ucraina va fi „dezescaladată în curând”, în urma loviturilor rusești cu rachete asupra Kievului, de luni, scrie CNN.

Luând cuvântul în timpul briefingului zilnic al Ministerului chinez al Afacerilor Externe de la Beijing, purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Mao Ning, a declarat că China a luat notă de rapoartele privind atât explozia de sâmbătă de pe podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia continentală, cât și de loviturile de luni asupra Kievului.

Mao a reiterat poziția Chinei cu privire la situația din Ucraina, subliniind că China „a susținut întotdeauna că suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor trebuie respectate”.

„China este dispusă să continue să joace un rol constructiv”

„Sperăm că toate părțile își pot rezolva în mod corespunzător diferendele prin dialog și consultare. De asemenea, China este dispusă să continue să joace un rol constructiv în promovarea detensionării situației”, a adăugat Mao.

Rusia a lovit luni dimineață, la o oră de vârf, ucigând civili și distrugând infrastructura, într-o aparentă răzbunare după ce președintele Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul spre Crimeea a fost un atac terorist.

Rachetele au lovit cu o intensitate nemaivăzută

Rachetele de croazieră au lovit intersecții aglomerate, parcuri și obiective turistice din centrul Kievului, cu o intensitate nemaivăzută nici măcar atunci când forțele rusești au încercat să captureze capitala la începutul războiului.

Explozii au fost raportate, de asemenea, în Lviv, Ternopil și Zhytomyr în vestul Ucrainei, Dnipro și Kremenchuk în centrul Ucrainei, Zaporizhzhia în sud și Kharkiv în est.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase