Home » D:News » De ce vinde Regele Charles al III-lea 14 dintre caii Reginei Elisabeta?

De ce vinde Regele Charles al III-lea 14 dintre caii Reginei Elisabeta?

De ce vinde Regele Charles al III-lea 14 dintre caii Reginei Elisabeta?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.10.2022

Regele Charles al III-lea va vinde o parte dintre caii de curse pe care i-a moștenit de la mama sa, regina Elisabeta, pasionată de creșterea cailor și de curse, scrie BBC.

Casa de licitații Tattersalls din Newmarket a anunțat că va vinde 14 dintre „iepele de prăsilă” ale Reginei Elisabeta a II-a.

Purtătorul de cuvânt al casei Tattersall, Jimmy George, a declarat: „Nu este nimic ieșit din comun. În fiecare an vând cai. Regina avea iepe de prăsilă proprii, le creștea și le vindea. Nu-i poți păstra pe toți”.

„Nu este nimic ieșit din comun. În fiecare an vând cai”

Jimmy George a spus că vânzarea cailor reginei nu simbolizează sfârșitul legăturii Casei Regale cu cursele de cai.

El a spus: „În fiecare an, proprietarii vând acțiuni. Majestatea Sa face doar ceea ce fac proprietarii”.

Caii reprezintă un „refugiu extraordinar”

Regina a moștenit de la tatăl ei, Regele George al VI-lea, Royal Stud, un centru de creștere a cailor de curse de la Sandringham, care a produs mulți cai câștigători.

Managerul de curse al reginei, John Warren, a declarat anterior că caii reprezintă o „refugiu extraordinar” de la alte îndatoriri și că sprijinul reginei a fost un impuls major pentru cursele britanice. „Sunt sigur că, dacă regina nu ar fi fost crescută ca monarh, și-ar fi găsit o vocație cu caii. Era pur și simplu în ADN-ul ei”, a spus el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase