Home » D:News » O greșeală la bursă făcută de Jack Ma i-a scăzut averea cu zeci de miliarde

O greșeală la bursă făcută de Jack Ma i-a scăzut averea cu zeci de miliarde

O greșeală la bursă făcută de Jack Ma i-a scăzut averea cu zeci de miliarde
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14.07.2023

Averea mogulului chinez Jack Ma a scăzut serios după o mişcare neinspirată pe bursă. Imperiul său începe dea semne de slăbiciune după ce zeci de miliarde s-au evaporat.

Averea fondatorului Alibaba şi a celui ce a fost cel mai bogat om din China a scăzut cu 4,1 miliarde de dolari după o răscumpărare planificată de acţiuni. Din 2020, era cunoscut ca cel mai bogat om chinez, averea lui Jack Ma a scăzut semnificativ către 30 de miliarde de dolari, aproape peste 50% faţă de perioada lui de glorie, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.

Magnatul în vârstă de 58 de ani deţine o participaţie de 9,9%, a cărei valoare este acum estimată la 4,1 miliarde de dolari mai puţin decât în urmă cu aproape un an, pe baza răscumpărării de acţiuni, a estimărilor medii ale analiştilor şi a evaluării realizate de Fidelity Investments, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Jack Ma a fost nevoit să îşi revizuiască modelul de afaceri

Autorităţile chineze au anunţat recent că vor încheia o anchetă asupra Ant, compania de plăţi a lui Jack Ma, care a fost amendată cu aproape 1 miliard de dolari.

Gigantul de fintech a fost nevoit să îşi revizuiască modelul de afaceri, retrăgându-se din sectoarele sensibile şi relaxându-se în ceea ce priveşte concurenţa cu băncile susţinute de stat. Evaluarea sa, estimată la aproximativ 315 miliarde de dolari după IPO, a scăzut la aproximativ 78,5 miliarde de dolari, odată cu propunerea de răscumpărare de acţiuni de către Ant.

Ma, care este, de asemenea, cofondator al Alibaba Group Holding Ltd., a renunţat în ianuarie la drepturile de control asupra Ant, în timp ce se retrage şi mai mult din imperiul său online, ca urmare a represiunii fără precedent din China în domeniul tehnologiei. În raportul său anual pe 2022, Alibaba a reiterat că interesul economic direct şi indirect al lui Ma în Ant Group „va fi redus în timp” la un procent care nu depăşeşte 8,8%.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase