Home » D:News » Cutremur de 5,3 grade în Turcia. Câte persoane au fost afectate?

Cutremur de 5,3 grade în Turcia. Câte persoane au fost afectate?

Cutremur de 5,3 grade în Turcia. Câte persoane au fost afectate?
Foto: Shutterstock
Publicat: 12.08.2023

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 s-a produs joi seara, la ora 20.48, în districtul Yeșilyurt din Malatya, Turcia, potrivit Agenției de presă Anadolu. Nu sunt raportate pierderi de vieți omenești, dar mai multe persoane sunt rănite.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Președinției pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea 5,3, cu epicentrul în districtul Yeșilyurt din Malatya.

Cutremurul, care a avut loc la ora 20:48, a fost stabilit la o adâncime de 7 kilometri.

Cutremur de 5,3 grade în Turcia

Cutremurul a fost resimțit în Kahramanmaraș, Adıyaman, Șanlıurfa și Gaziantep, precum și în Malatya.

Imediat după cutremur, mulți cetățeni au ieșit în stradă.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a scris pe contul său de socializare: „În urma cutremurului care a avut loc în districtul Yeșilyurt din provincia Malatya la ora 20.48, cu o magnitudine de 5,3, toate echipele instituțiilor noastre relevante, în special AFAD, au început lucrările de scanare a terenului”.

Câte persoane au fost afectate?

Ministrul Yerlikaya a transmis însănătoșire grabnică celor afectați de cutremur.

Yerlikaya a precizat că, potrivit primelor determinări, o clădire abandonată s-a prăbușit și două clădiri sunt puternic avariate.

„Deocamdată nu există pierderi de vieți omenești. Din cauza fricii, a panicii și a săriturilor de la înălțime, 22 dintre cetățenii noștri au fost ușor răniți. Le doresc cetățenilor noștri răniți să se însănătoșească în curând. Fie ca Dumnezeu să ne protejeze țara de tot felul de dezastre”, a spus Yerlikaya.

Între victime este și un copil care trecea pe lângă o clădire nelocuită, care s-a prăbușit în districtul Battalgazi. El a fost rănit şi transportat la spital.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase