Home » D:News » Oamenii de știință ruși au început să proceseze primele date de pe sonda Luna-25

Oamenii de știință ruși au început să proceseze primele date de pe sonda Luna-25

Oamenii de știință ruși au început să proceseze primele date de pe sonda Luna-25
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.08.2023

Oamenii de știință ruși au început să proceseze primele date primite de pe nava spațială Luna-25 după ce au pornit pentru prima dată echipamentele științifice de la bord, a anunțat recent agenția spațială rusă Roscosmos, citată de Reuters.

„Luna-25 își continuă zborul către satelitul natural al Pământului – toate sistemele stației automate funcționează corect, comunicarea cu aceasta este stabilă, balanța energetică este pozitivă”, a transmis Roscosmos într-un comunicat publicat pe Telegram.

Rusia a lansat vineri, 11 august, prima sa navă spațială pe Lună din ultimii 47 de ani, în încercarea de a fi prima națiune care să realizeze o aselenizare la polul sud lunar, o regiune despre care se crede că ar conține depozite de apă.

„Au fost obținute primele date de măsurare ale zborului spre Lună, iar echipa științifică a proiectului a început să le proceseze”, a transmis Roscosmos.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase