Home » D:News » Ce arată testele efectuate după deversarea apei de la Fukushima în Pacific?

Ce arată testele efectuate după deversarea apei de la Fukushima în Pacific?

Ce arată testele efectuate după deversarea apei de la Fukushima în Pacific?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.08.2023

Testele efectuate la o zi după începerea evacuării apei contaminate de la centrala nucleară Fukushima din Japonia arată că oceanul nu a fost poluat, potrivit BBC.

Operatorul centralei nucleare de la Fukushima susține că probele de apă de mare prelevate din jurul instalației sunt sigure.

Rezultatele au fost anunțate la o zi după ce a fost eliberată apa contaminată tratată de la centrala din Japonia, distrusă de un tsunami în 2011.

Un milion de tone de apă vor fi evacuate în următorii 30 de ani

Analize vor fi făcute în fiecare zi, cel puțin în prima lună. Alte probe din 11 locuri diferite au fost luate de Ministerul japonez al Mediului. Rezultatele vor fi anunțate duminică.

Mai mult de un milion de tone de apă stocată vor fi evacuate în următorii 30 de ani.

Din 2011, compania japoneză care administrează centrala nucleară pompează apă pentru a răci resturile a trei reactoare. Apa contaminată rezultată este tratată și depozitată în peste 1.000 de rezervoare masive.

Deversarea în Oceanul Pacific a declanșat proteste de la țările și organizațiile din regiune.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase