Home » D:News » Oamenii fără adăpost din Paris, mutați în alte orașe înainte de Jocurile Olimpice

Oamenii fără adăpost din Paris, mutați în alte orașe înainte de Jocurile Olimpice

Oamenii fără adăpost din Paris, mutați în alte orașe înainte de Jocurile Olimpice
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.09.2023

Autoritățile din Franța mută persoanele fără adăpost din Paris în cadrul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice care vor avea loc anul viitor.

În ultimele două luni, autoritățile franceze au accelerat procedurile pentru transferul de la Paris către alte zone ale Franței a persoanelor fără adăpost, potrivit CNN. Transferul face parte dintr-un plan de reducere a presiunii asupra serviciilor de adăpost de urgență din capitala Franței.

În fiecare săptămână, între 50 și 150 de persoane sunt duse în unul dintre cele 10 locuri din Franța, potrivit guvernului.

50.000 de persoane fără adăpost au fost primite noaptea în spațiile de cazare

În 2022, au fost aproximativ 50.000 de persoane fără adăpost care au fost primite noaptea în spațiile de cazare din regiunea Ile-de-France, unde se află Parisul. În acest an, cel puțin 5.000 din locurile disponibile anterior au fost anulate, susțin unele grupuri umanitare.

Conform cifrelor Ministerului Locuințelor, cel puțin 200.000 de persoane din toată Franța primesc un loc de dormit în fiecare seară.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase