Home » D:News » Un schelet de dinozaur, scos la vânzare într-o licitație rară la Paris

Un schelet de dinozaur, scos la vânzare într-o licitație rară la Paris

Un schelet de dinozaur, scos la vânzare într-o licitație rară la Paris
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.09.2023

Un schelet de dinozaur neobișnuit de bine conservat, un Camptosaurus cunoscut sub numele Barry, care datează din perioada jurasică târzie, de acum 150 de milioane de ani, va fi scos la vânzare luna viitoare la Paris, relatează Reuters.

Dinozaurul, care a fost descoperit pentru prima dată în anii 1990 în statul american Wyoming, a fost restaurat inițial în anul 2000 de către paleontologul Barry James, de la care și-a luat numele.

Laboratorul italian Zoic, care l-a achiziționat pe Barry anul trecut, a mai efectuat lucrări de restaurare a scheletului, care are o înălțime de 2,10 metri și o lungime de 5 metri.

„Este un specimen extrem de bine conservat”

Este un specimen extrem de bine conservat, ceea ce este destul de rar”, a declarat Alexandre Giquello, de la casa de licitații din Paris, Hotel Drouot, unde va avea loc vânzarea.

„Ca să luăm exemplul craniului său, acesta este complet în proporție de 90%, iar restul dinozaurului (scheletului – n.r.) este complet în proporție de 80%”, a spus el.

Specimenele de dinozaur de pe piața de artă sunt rare

Specimenele de dinozaur de pe piața de artă rămân rare, cu cel mult două vânzări pe an în întreaga lume, a precizat Giquello.

Se așteaptă ca scheletul, care va fi prezentat publicului la mijlocul lunii octombrie înainte de vânzare, să ajungă la o sumă de până la 1,2 milioane de euro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase