Home » D:News » O mică pădure urbană, după conceptul japonez miyawaki, creată la Sibiu

O mică pădure urbană, după conceptul japonez miyawaki, creată la Sibiu

O mică pădure urbană, după conceptul japonez miyawaki, creată la Sibiu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.11.2023

Aproximativ 3.700 de arbori au fost plantați de peste 200 de voluntari, într-un cartier din Sibiu, copacii formând o pădure urbană amenajată conform conceptului japonez miyawaki. Conceptul presupune plantarea speciilor native în pădurile urbane și asigură o dezvoltare mai rapidă a zonei împădurite.

Primăria Sibiu, în parteneriat cu Asociația „Creștem România Împreună”, a organizat acțiunea de plantare de copaci în Cartierul Tineretului din oraș.

„Peste 200 de voluntari au plantat aproximativ 3.700 de arbori, în două locații din Cartierul Tineretului. În 2 zile am reușit împreună să creăm o mică pădure urbană într-o zonă de dezvoltare a Sibiului care avea nevoie de astfel de amenajări. Mulțumiri partenerilor noștri și voluntarilor, care s-au implicat! La primăvară vom organiza o nouă astfel de acțiune, în alte zone din oraș”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ce presupune conceptul japonez miyawaki?

Au fost plantați 1.000 de frasini, 1.000 de ulmi, 1.000 de paltini, 100 de molizi, 100 de pini și 500 de sălcioare. Copacii au fost puși la dispoziție de Asociația Creștem România Împreună.

Conform conceptului japonez miyawaki, plantarea speciilor native în pădurile urbane asigură o dezvoltare mai rapidă a zonei împădurite și creșterea biodiversității în mediul urban.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase