Home » D:News » Au fost promise peste 2,2 miliarde de dolari pentru criza globală a refugiaților

Au fost promise peste 2,2 miliarde de dolari pentru criza globală a refugiaților

Au fost promise peste 2,2 miliarde de dolari pentru criza globală a refugiaților
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.12.2023

Agenția Națiunilor Unite (ONU) pentru refugiați a declarat că participanții la un forum au promis peste 2,2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de lire sterline) pentru criza globală a refugiaților, potrivit Sky News.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că această inițiativă va contribui la „oprirea valului de suferință” pentru milioanele de persoane strămutate în întreaga lume, inclusiv în Gaza.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment de trei zile la Geneva, Elveția, în contextul în care numărul persoanelor strămutate și al refugiaților a depășit cifra record de 114 milioane de persoane din cauza conflictelor, a sărăciei și a schimbărilor climatice.

„Marile provocări ale vremurilor noastre care alimentează criza refugiaților”

„Acest forum contribuie la oprirea valului de suferință”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al ONU.

„Promisiunile îmi dau speranța că putem crea un consens global pentru a aborda odată pentru totdeauna marile provocări ale vremurilor noastre care alimentează criza refugiaților”.

Începând cu data de 7 octombrie, până la 1,9 milioane de persoane au fost strămutate în întreaga Fâșie Gaza, unele de mai multe ori.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase