Home » D:News » Final exploziv pentru al treilea test de zbor al Starship, cea mai puternică rachetă din lume

Final exploziv pentru al treilea test de zbor al Starship, cea mai puternică rachetă din lume

Final exploziv pentru al treilea test de zbor al Starship, cea mai puternică rachetă din lume
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.03.2024

SpaceX, compania lui Elon Musk, a lansat în spațiu cea mai puternică rachetă construită vreodată, la a treia încercare.

Racheta Starship a decolat cu succes de la baza sa din sud-estul Texasului și a ajuns „mai departe decât am mai ajuns până acum”, a declarat echipa SpaceX în timpul transmisiunii în direct, conform BBC.

Se speră ca Starship, cu o înălțime de 120 de metri, să deschidă o revoluție în transportul spațial, reducând radical costurile de plasare pe orbită a oamenilor și obiectelor.

Acesta a fost cel de-al treilea zbor-test al rachetei, după o încercare în aprilie, care a explodat după 4 minute, și în noiembrie, care a fost întreruptă. Starship a reuşit atunci să se decupleze de treptele de propulsie şi a ajuns la altitudinea de 148 de kilometri, apoi centrul de control a pierdut contactul și a activat funcţia de autodistrugere.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase