Home » Timp Liber » Diavolul schiop

Diavolul schiop

Diavolul schiop
Publicat: 30.09.2008
Cateodata simt nevoia sa mai schimb placa lecturilor mele. Si atunci cotrobai prin biblioteca mamei si scot la iveala carti mai vechi, mai prafuite, poate uneori uitate. Asa se face ca de data aceasta am ales o lectura mai usoara si totusi plina de invataturi. Este vorba despre romanul lui Lesage, Diavolul schiop.

Autor: Lesage

Probabil va asteptati la vreo poveste despre diavolii care au fugit din iad pentru a-i inspaimanta pe oameni. Ori poate la aventurile vreunui curajos care alege sa coboare in infern pentru a potoli rautatea dracilor. Nimic mai… incorect! Lesage preia personajul mitologic persan pentru a oferi publicului vremii de atunci o lectie de moralitate.

Don Cleophas Leandro Perez Zambullo, student din Alcala, mare iubitor de femei, fuge intr-o seara de sabia altor barbati pentru a se refugia in casa unui vrajitor. Aici il descopera pe Asmodee, Diavolul schiop, care in schimbul eliberarii sale se ofera sa-l ajute pe tanarul amorez in a-i prezenta lumea asa cum este, cu masca data jos. Astfel, cei doi pornesc intr-o calatorie de-o noapte deasupra acoperisurilor Madridului alegand case si oameni la intamplare despre care Don Cleophas va afla fiecare viciu, dorinta ori gand.

Citeste continuarea articolului pe www.bookblog.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase