Home » Cultură » #COLECTIV: Fotograful Miluţă Flueraş, rănit în Colectiv, a expus 15 fotografii realizate în noaptea tragediei – GALERIE FOTO

#COLECTIV: Fotograful Miluţă Flueraş, rănit în Colectiv, a expus 15 fotografii realizate în noaptea tragediei – GALERIE FOTO

Publicat: 23.05.2016
#COLECTIV: Fotograful Miluţă Flueraş, rănit în Colectiv, a expus 15 fotografii realizate în noaptea tragediei – GALERIE FOTO
Fotograful de concerte Miluţă Flueraş a prezentat în cadrul unei expoziţii, în premieră, deschisă la Photo România Festival de la Cluj-Napoca, 15 fotografii, alb negru şi color, din seara tragediei de la Clubul Colectiv, el însuşi fiind atunci rănit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Miluţă Flueraş a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca la un work shop şi la prezentarea expoziţiei sale ”Taking my time to pay an homage”, evenimente care au avut loc în cadrul Photo România Festival.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

”Mă bucur foarte mult să văd expuse aceste 15 fotografii, este prima expoziţie cu ele pe print, nu au mai fost prezentate niciodată într-o expoziţie, ci au fost vizionate on line, printre acestea figurând şi ultima fotografie oficială, să spun aşa, făcută în Colectiv. Am făcut expoziţia la invitaţia organizatorilor Photo România Festival, este un cadru potrivit, pentru că, în Bucureşti, lumea este mai apropiată de subiect. La Cluj, poate şi mai mulţi oameni îşi vor aminti ce s-a întâmplat atunci. A fost destul de greu să le selectez, mai ales când e vorba cu fotografii care au un conţinut emoţional aparte. A fost destul de dificil să aleg fotografii care reprezintă cel mai bine ce s-a întâmplat înainte de acel moment, care era atmosfera, şi care surprind cât erau oamenii de fericiţi şi nu se aşteptau la nimic rău”, a spus Flueraş.

Acesta a subliniat că se bucură că a reuşit să facă fotografiile care au rămas, acum, nişte amintiri pentru familiile celor care şi-au pierdut viaţa în Clubul Colectiv, fiind şi o mărturie în timp, cu o valoare documentară.

”Eram prieten cu trupa Good by to Gravity, i-am fotografiat de la primul lor concert. În seara de 30 octombrie 2015 am mers la concertul din Colectiv pentru că eram fanul trupei dar şi pentru că îmi place să fotografiez concerte. Am ajuns devreme, printre primii, am discutat cu mai multe persoane, dintre care multe nu mai sunt printre noi. Concertul a început la ora 22, atmosfera era deosebită, era multă energie, publicul era încântat de noul material muzical al trupei. Nimic nu prevestea ceea ce avea să se întâmple. Ştiam că urmau să fie efecte pirotehnice, dar nici când s-a aprins stâlpul nu s-a panicat lumea, nici eu”, a mai spus fotograful.

Miluţă Flueraş şi-a amintit cum, la a doua jerbă de artificii, fiind lipit de scenă unde fotografia, a simţit o scânteie pe cap care l-a ars puţin.

Citeşte continuarea pe mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Cărtărescu: Societatea civilă de pe reţelele de socializare a identificat corect vinovaţii tragediei de la Colectiv

                                             Trupa Taxi a lansat o melodie în memoria victimelor tragediei din Colectiv – „Ce faceţi?” AUDIO

                                             TRAGEDIA din club Colectiv care putea fi evitată. Cât de inflamabil poate fi un burete acustic – demonstraţie VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase