Home » Cultură » Templul tuturor religilor are structura unui dom şi nouă intrări care să întâmpine simbolic oamenii din toate colţurile Pământului – FOTO

Templul tuturor religilor are structura unui dom şi nouă intrări care să întâmpine simbolic oamenii din toate colţurile Pământului – FOTO

Publicat: 20.11.2016
Templul Baha’i din Chile se doreşte a fi un spaţiu pentru toate religile lumii construit într-o formă universal atractivă. Clădirea este atât un punct de atracţie religios, dar şi o inovaţie arhitecturală, relatează CNN.

Templul a fost construit pe un fost teren de golf părăsit, aflat în propietatea şcolii Grange din Santiago. Locaţia a fost căutată timp de nouă ani pentru reprezenta cât mai bine idea de unitate prediactă în religia Baha’i.

Siamak  Hariri, arhitectul şef al proiectului, a declarat despre templu: „Este un loc unde sunt binevenite toate religile, sau cei care nu au nicio religie.“

Despre clădirea propriu-zisă, Hariri a afirmat: „ Este o provocare arhitecturală. Cum dai o formă care să reprezinte mesajul ?“

Acest templu din Chile este cel de al nouălea templu al religiei, alături de cele din Statele Unite sau India.  Templele religiei Baha’i trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: trebuie să aibă structura unui dom şi nouă intrări care să întâmpine simbolic oamenii din toate colţurile Pământului pentru rugăciune şi meditaţie.

Arhitecţii au încercat să creeze o clădire care să fie universală, spunând că au fost inspiraţi de frunze şi alte forme oragnice. Grădina din jurul templului a fost gândită ca „o grădină fără limite.“ Clădirea este adaptată zonei, având o rezistenţă mare la seisme.

„Este o intersecţie între antic şi noul aboslut. Nu e vorba doar de arhitectură cât şi de filosofie.“ continuă arhitectul. Templul este construit să dureze 400 de ani. Siamak  Hariri este şi el un adept al religei Baha’i.

Religia Baha’i a apărut în secolul XIX în Iraq şi propovăduieşte unitatea umanităţii şi a religilor. Adepţii Baha’I consideră că toate religile au aceaşi sursă spirituală şi vin de la acelaşi Dumnezeu. În prezent există aproximativ 6 milioane de adepţi ai acestei religii.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase