Home » Cultură » Top cinci cele mai INTERESANTE tezaure din argint

Top cinci cele mai INTERESANTE tezaure din argint

Publicat: 07.01.2017
Argintul a fost utilizat de-a lungul istoriei pentru confecţionarea monedelor, ornamentelor şi a ustensilelor. Alchimiştii considerau că argintul este legat de puterea Lunii şi de misterele sacrului feminin.

Argintul este sinonim cu ,,banii” în limbi precum ebraică, sanscrită, spaniolă sau franceză. Iată cinci comori din argint realizate în timpuri istorice:

1. Faraonul de Argint

În 1940, arheologul francez Pierre Montet a descoperit un faraon aşezat într-un sicriu confecţionat din argint pur. Psusennes a fost poreclit ,,faraonul de argint”. Conform egiptenilor antici, aurul reprezenta carnea zeilor, iar argintul oasele. În acele timpuri, argintul era importat din Asia, ceea ce înseamnă că era un metal extrem de preţios pentru egiptenii. 

2.Tezaurul ascuns al Poloniei

Ascuns lângă un drum vechi, un pădurar polonez a descoperit două vase din lut în care se aflau 6.000 de monezi de argint. Datând din secolul XVI şi XVII, monezile se aflau în stare foarte bună.  Dar de pe unele lustrul a fost îndepărtat, iar altele erau lipite între ele. Cea mai nouă monedă din comoară datează din 1612, iar cea mai veche din 1516. 

3. Minele de argint din Thoricus

Un oraş străvechi din Grecia deţine un labirint imens cu mine ce conţin argint. Artefactele descoperite în zonă, ciocane din piatră şi obiectele ceramice dovedesc că în zonă a fost practicat mineritul încă din 3200 î.Hr.

Încăperile minei şi galeriile acesteia se întind pe cinci kilometri, majoritatea pasajelor nu sunt mai înalte de 30 de centimentri. Experţii consideră că sclavii realizau munca grea de extragere a argintului. În aceea perioadă Atena domina comerţul.

4. Argintul Chiprovtsi

În oraşul Belgian, Montana, arheologii au descoperit un tezaur din argint. Aceştia consideră că cele 12 obiecte au fost ascunse de catolici în timpul revoltei Chiprovtsi împotriva otomanilor.  Comoara este alcătuită dintr-o coroană, două ornamente pentru frunte, două inele şi o piesă de legătură.  Toate obiectele sunt realizate din argint. Unii experţii consideră că ar fi fost averea unei familii. 

5. Inelul Birka

Arheologii au descoperit un  inel viking în oraşul Birka din Suedia. Pe inel este inscripţionat textul ,,Pentru Allah”. Inelul a fost descoperit într-un mormânt din secolul XIX. În interiorul mormântului se aflau obiecte exotice din India, Caucaz şi Yemen. Experţii consideră că inel era utilizat pentru ştampilarea documentelor. Acest obiect sugerează conexiunea dintre scandinavi şi musulmani. 

Sursa: List Verse

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase