Home » Cultură » Premiile Oscar descrise în câteva numere

Premiile Oscar descrise în câteva numere

Premiile Oscar descrise în câteva numere
Publicat: 23.02.2017
A 89-a ediţie a premiilor Oscar, care vor fi decernate în noaptea de 26 spre 27 februarie, adună o serie de premiere şi de recorduri depăşite, cum ar fi unele nominalizări sau anumite perioade de timp scurse.

Care sunt numerele premiilor Oscar din acest an, conform Mediafax.

14 – numărul nominalizărilor pentru „La La Land”, peste „All About Eve” sau „Titanic”.

20 – totalul nominalizărilor lui Meryl Streep, care şi-a depăşit propriul record. În acest an este nominalizată la categorita „cea mai bună actriţă” pentru roplul din „Florence Foster Jenkins”.

6.687 – numărul membrilor Academiei Americane de Film cu drept de vot, în decembrie 2016.

7 – numărul actorilor de culoare nominalizaţi, printre cre Denzel Washington sau Viola Davis.

7 – numărul actorilor nominalizaţi pentru prima oară: Andrew Garfield, Mahershala Ali, Lucas Hedges, Dev Patel, Isabelle Huppert, Ruth Negga şi Naomie Harris.

21 – numărul anilor care au trecut de la ultima nominalizare a lui Mel Gibson. Anul acesta este nominalizat pentru „Hacksaw Ridge”; actorul a câştigat în 1996 premiul pentru cel mai bun film, cu „Braveheart”, pe care l-a regizat.

23 – numărul anilor care au trecut de când un film de animaţie a fost nominalizat la categoria efecte vizuale: în acest an „Kubo and the Two Strings” şi ”Nightmare Before Christmas” în 1994.

336 – numărul filmelor luate în calcul pentru nominalizări la categoria „cel mai bun film”.

0 – numărul actorilor care au fost nominalizaţi şi în acest an şi anul trecut.

26 – numărul nominalizărilor pentru un singur studiou, este vorba de Lionsgate (La La Land, Hacksaw Ridge, Hell Or High Water şi Deepwater Horizon).

1 – numărul pesoanelor care ar putea câştiga EGOT (Emmy, Grammy, Oscar şi Tony) în acest an – Lin-Manuel Miranda, nominalizat pentru cel mai bun cântec în „Moana”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

22 de lucruri pe care nu le ştiai despre Gala Premiilor Oscar

OSCAR 2016. Lista completă a câştigătorilor. Inarritu ia pentru al doilea an consecutiv Oscarul. Son of Saul, în care joacă un român, desemnat cel mai bun film străin

Levente Molnár, despre filmul de Oscar „Fiul lui Saul”: Ne face să nu uităm de ce este capabil animalul din noi – INTERVIU

Unul dintre cei mai mari scriitori care a scris un roman legendar, a murit de cancer. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase