Home » Cultură » National Geographic a anunţat protagonistul celui de-al doilea sezon GENIUL

National Geographic a anunţat protagonistul celui de-al doilea sezon GENIUL

National Geographic a anunţat protagonistul celui de-al doilea sezon GENIUL
Publicat: 24.06.2017
Al doilea sezon din apreciatul serial antologic GENIUL va examina viaţa şi opera pictorului spaniol Pablo Picasso, unul dintre cei mai influenţi şi omagiaţi artişti ai secolului al XX-lea, informează National Geographic.

Cariera artistică a lui Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz y Picasso s-a întins pe mai bine de 80 de ani din cei 91 trăiţi, mare parte din aceasta luând naştere în cea de-a doua casă a sa, din Franţa.

Asemenea protagonistului din primul sezon GENIUL, Albert Einstein, Picasso şi-a imaginat şi interpretat lumea în moduri cu totul noi şi neortodoxe, reiventând permanent percepţiile noastre despre artă şi creativitate. Prolificul artist a creat peste 50.000 de lucrări, între cele mai cunoscute fiind Bătrânul chitarist din perioada sa albastră, expus în prezent la Institutul de Artă din Chicago; Guernica, inspirată de bombardarea de către nazişti a micuţului orăşel spaniol cu acelaşi nume, lucrare expusă azi la Museo Reina Sofia din Madrid, Spania; şi Domnişoarele din Avignon, inspirată de amanta şi muza Fernande Olivier, lucrare expusă azi la Muzeul de Artă Modernă din New York.

Firea sa pasională şi spiritul creativ neobosit s-au împletit inextricabil cu viaţa sa personală, care a cuprins căsnicii tumultuoase, numeroase aventuri şi alianţe personale şi politice mereu schimbătoare. Şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii în Parisul vibrant al primei jumătăţi de secol XX şi a cunoscut scriitori şi artişti precum Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque şi Jean Cocteau. Picasso s-a reinventat în permanenţă, mereu străduindu-se să inoveze şi să depăşească barierele expresiei artistice.

”Povestea remarcabilă a vizionarului artistic Pablo Picasso este subiectul perfect pentru sezonul al doilea din GENIUL”, spune producătorul executiv Ron Howard. 
 
Primul sezon din GENIUL a fost urmărit de peste 45 de milioane de oameni în lume, fiind cea mai bună lansare de serial nou din istoria National Geographic. Noul sezon, oferit de Fox 21 Television Studios, îi va avea din nou ca producători executivi pe Brian Grazer şi Ron Howard de la Imagine Entertainment, alături de Madison Wells Media’s OddLot Entertainment şi EUE/Sokolow şi va avea premiera în 2018. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase