Home » Cultură » „Brăţările regale dacice de la Sarmizegetusa Regia”, conferinţă în cadrul Muzeul de Arheologie din Lisabona

„Brăţările regale dacice de la Sarmizegetusa Regia”, conferinţă în cadrul Muzeul de Arheologie din Lisabona

„Brăţările regale dacice de la Sarmizegetusa Regia”,  conferinţă în cadrul Muzeul de Arheologie din Lisabona
Publicat: 09.04.2018
Conferinţa "Brăţările regale dacice dela Sarmizegetusa Regia", susţinută de Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti, va avea loc pe 13 aprilie, la Muzeul Naţional de Arheologie din Lisabona, informează Institutul Cultural Român.
Deschisă la Muzeul Naţional de Arheologie (MNA) din Lisabona în preajma inaugurării Anului Centenar al Marii Uniri, ca un veritabil preambul al acestuia, expoziţia „Aurul Antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic” a înregistrat deja peste 50.000 de vizitatori şi a fost declarată de partenerul portughez drept cel mai de succes parteneriat internaţional în care a fost implicat în ultimii ani, informează Mediafax.
 
Cele 21 de piese ce provin din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) vor mai putea fi văzute de publicul lusitan până pe 29 aprilie, în Sala Tezaurului a MNA, laolaltă cu piese contemporane lor, provenind din patrimoniul portughez.
 
În acest context, directorul MNIR, Ernest Oberländer-Târnoveanu, va susţine pe 13 aprilie, de la ora 17.30, conferinţa intitulată „Brăţările regale dacice de la Sarmizegetusa Regia”, pe parcursul căreia va face o incursiune în istoria Daciei preromane şi va prezenta cea mai spectaculoasă descoperire arheologică din Europa ultimului secol.
 
Conferinţa va fi dedicată în special mediului academic şi universitar şi va fi precedată de o vizită ghidată a expoziţiei, condusă de directorul MNIR.
 
Evenimentul face parte din Sezonul Cultural Românesc de la Muzeul Naţional de Arheologie din Lisabona, ce se desfăşoară pe perioada expoziţiei „Aurul antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic”. Sezonul Cultural Românesc este un program iniţiat de Institutul Cultural Român de la Lisabona împreună cu Ambasada României în Republica Portugheză şi Muzeul Naţional de Arheologie.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase