Home » Cultură » Trofeul Anim’est 2018, câştigat de un scurt metraj belgian care spune o poveste tulburătoare

Trofeul Anim’est 2018, câştigat de un scurt metraj belgian care spune o poveste tulburătoare

Publicat: 07.10.2018
Trofeul Anim’est 2018, câştigat de un scurt metraj belgian care spune o poveste tulburătoare
Scurtmetrajul belgian ¨This Magnificent Cake!¨ a câştigat Trofeul Anim’est 2018, decernat sâmbătă, în cadrul galei organizate la sala ¨Elvire Popesco¨ de la Institutul Francez din Capitală, alături de premii care au mers spre scurtmetraje poloneze, estoniene, britanice şi maghiare.

Scurtmetrajul belgian ¨This Magnificent Cake!¨, în regia lui Marc James Roels şi Emma de Swaef, este câştigătorul Marelui Trofeu la cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est – The Experimental Edition, care a avut loc între 28 septembrie şi 7 octombrie, la Bucureşti, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Juriul format din Thomas Renoldner, din Austria (artist vizual, regizor, producător), Vessela Dantcheva, din Bulgaria (regizor de animaţie), şi Joris Clerté, din Franţa (artist vizual, muzician, producător şi regizor de animaţie), a decis să premieze pelicula care foloseşte mijloacele animaţiei pentru a spune o poveste tulburătoare.

¨În stilul lor vizual unic, regizorii ne poartă într-o călătorie excepţională în lumea exotică a Africii coloniale. Naraţiunea construită în jurul unor situaţii suprarealiste şi catastrofale vorbeşte despre lăcomie, ignoranţă, cruzime, slăbiciune şi prăbuşirea rasei albe în sălbăticia unui continent nou¨, a explicat juriul opţiunea făcută.

Scurtmetrajul se va înscrie automat pe lista lungă de nominalizări la premiul Oscar, votată de membrii Academiei Americane de Film, Anim’est fiind singurul festival de film din România care propune filme pentru Oscar, începând din 2017.

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie a mers la filmul ¨Ride¨, în regia lui Paul Bush, care ¨îmbină magia animaţiei stop motion cu o coloană sonoră excelentă. O mulţime de motociclete istorice superbe creează un organism mecanic nou şi vibrant, care ne poartă într-o cursă nostalgică şi captivantă¨, spun membrii juriului.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase