Home » Cultura » Celebrul scriitor american Stephen King a cedat unor studenţi drepturile de adaptare a unei povestiri pentru doar un dolar

Celebrul scriitor american Stephen King a cedat unor studenţi drepturile de adaptare a unei povestiri pentru doar un dolar

10.26.2018
Celebrul scriitor american Stephen King a cedat unor studenţi drepturile de adaptare a unei povestiri pentru doar un dolar
Celebrul scriitor american Stephen King a cedat unor studenţi galezi drepturile de adaptare cinematografică pentru o povestire a sa, "Stationary Bike", pentru suma simbolică de 1 dolar, informează lefigaro.fr.
Este vorba despre un grup de studenţi de la Blaenau Gwent Film Academy, o şcoală de cinema din Ţara Galilor, scrie Mediafax.
 
„I-am trimis un e-mail secretarei sale, Margaret, care ne-a răspuns în 24 de ore”, a explicat Kevin Phillips, coordonator al grupului de studenţi. „I-am spus că studenţii mei vor să adapteze povestirea în scop non-lucrativ şi ea ne-a trimis un contract semnat de Stephen King”, a adăugat acesta.
 
Doi studenţi, în vârstă de 14 şi 16 ani, lucrează la scenariu, care va fi ulterior transpus pe marele ecran de un colectiv de aproximativ 30 de tineri.
 
De asemenea, studenţii trebuie să îi trimită romancierului rezultatul final, pe DVD.
 
Mai multe povestiri ale autorului sunt propuse pentru adaptare studenţilor la cinematografie din lumea întreagă. Pe site-ul său oficial, Stephen King a creat secţiunea „Dollar Babies”, în care studenţii pot solicita obţinerea drepturilor de autor asupra unor opere ale scriitorului care nu au mai beneficiat de adaptare anterior.
 
Stephen King, în vârstă de 71 de ani, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum „The Shining” şi „Carrie”, au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.
 
Cărţile sale s-au vândut în peste 350 de milioane de copii în lumea întreagă.