Home » Cultură » O carte pe zi: „Viaţa la Curte”, de Eliza Ene-Corbeanu. O lume uimitoare

O carte pe zi: „Viaţa la Curte”, de Eliza Ene-Corbeanu. O lume uimitoare

O carte pe zi: „Viaţa la Curte”, de Eliza Ene-Corbeanu. O lume uimitoare
Publicat: 30.10.2018
O avocată foarte cunoscută are şi un condei seducător. Textele unei rubrici de foarte mare succes apărute într-un ziar şi el de succes au fost adunate în acest volum. O lume uimitoare ni se arată la Curte, adică în sala de judecată.

Eliza Ene-Corbeanu s-a născut în 1981, este membru în Baroul Bucureşti din 2006, a fost membru în Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2014 şi membru în Biroul Electoral Central la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie 2016. Împreună cu partenerul ei, avocatul Cristian Ene, a apărat mai multe personalităţi ale vieţii politice şi sociale din Romania: Traian Băsescu – preşedintele României şi primar general al Bucureştilor, Adriean Videanu – ministrul al economiei şi primar general al Bucureştilor, Vasile Blaga – ministru de interne, Mircea Sandu – preşedinte Federaţiei Române de Fotbal, Marian Vanghelie – primar sector 5 Bucureşti. Din luna februarie 2016 semnează rubrica săptămânală „Viaţa la Curte” în ziarul Evenimentul zilei.

„Totul a început – declara autoarea – când Mirel Curea, plăcut surprins de textele mele plasate pe Facebook, mi-a propus să scriu şi în Evenimentul zilei. Articolele erau accesate, pe internet, de mii de oameni. Ce-a urmat? Dan Andronic mi-a sugerat să strâng toate aceste proze scurte într-o carte, iar acum, iată-mă aici, cu primul meu volum în braţe”. O carte care prezintă unele „dosare” de care s-a ocupat autoarea şi care au fost materie primă pentru rubrica din ziar, scrie Mediafax.

Prin urmare, avem de-a face cu carte de debut, unul surprinzător. Prefaţatorul, criticul literar Alex. Ştefănescu nu-şi ascunde entuziasmul: „Lucrarea îl captivează pe cititor de la prima pagină. Autoarea recurge la o combinaţie de patetism şi logică, imposibil de ignorat, chiar şi de cineva apatic. Scrisul ei este un adevărat cocteil Molotov literar, care aruncă în aer orice formă de indiferenţă. Informaţiile bine sistematizate, raţionamentele detectivistice, setea arzătoare de dreptate, solidaritatea umană, dar şi spiritul justiţiar, care devine uneori spirit vindicativ, concurează deopotrivă la reconstituirea şi rejudecarea unor cazuri dramatice”.

Nu o să relatăm şi noi cazurile, îi lăsăm cititorului surpriza. Dar precizăm că sunt cazuri dintre cele mai diverse, o societatea românească în mic. Iar justiţia nu iese prea bine.

Încurajată de succesul povestirilor sale spumoase, dar şi de editorii RAO, în frunte cu directorul Ovidiu Enculescu, Eliza Ene-Corbeanu s-a apucat de scris şi un roman, pe care, la această oră, probabil l-a încheiat Aşa că, foarte curând, vom mai prezenta o carte sub această semnătură.

Eliza Ene-Corbeanu – „Viaţa la Curte”. Prefaţă de Alex. Ştefănescu. Editura RAO. 357 pag.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase