Home » Cultură » Lista câştigătorilor la gala London Critics’ Circle 2019

Lista câştigătorilor la gala London Critics’ Circle 2019

Publicat: 21.01.2019
Lista câştigătorilor la gala London Critics’ Circle 2019
Lungmetrajele "Roma", de Alfonso Cuaron, şi "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, sunt marile câştigătoare la ediţia 2019 a galei London Critics' Circle Film Awards. Gala a avut loc duminică seară, în capitala Marii Britanii.

Comedia neagră de epocă a lui Yorgos Lanthimos a câştigat, astfel, cele mai multe premii, patru. Totodată, Alfonso Cuarón a primit pentru drama sa în alb şi negru cele mai importante trofee, pentru cel mai bun film al anului şi cel mai bun regizor, potrivit Mediafax.

Comedia „The Favourite”, nominalizată în zece categorii de premii, a primit trofeele pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Olivia Colman), cel mai bun rol secundar feminin (Rachel Weisz), cel mai bun scenariu (Deborah Davis şi Tony McNamara), precum şi cel mai bun film britanic/ irlandez.

Şi lungmetrajul independent „Beast”, de Michael Pearce, a primit premiile pentru cea mai bună actriţă britanică/ irlandeză (Jessie Buckley) şi cel mai bun regizor britanic debutant.

Drama poloneză regizată de Pawel Pawlikowski „Cold War” a primit premiul pentru cel mai bun film străin şi cea mai bună imagine (Lukasz Zal).

Câştigătorii premiilor pentru interpretare masculină au fost actorii Ethan Hawke, pentru rolul principal în „First Reformed”, şi Richard E. Grant, pentru partitura secundară din „Can You Ever Forgive Me?”. Şi Rupert Everett a primit premiul pentru cel mai bun actor britanic/ irlandez, pentru rolul din „The Happy Prince”.

În acest an, sărbătoritul a fost cineastul spaniol Pedro Almodovar, primind premiul Dilys Powell pentru întreaga carieră.

În 2018, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, a primit trofeul pentru cel mai bun lungmetraj.

Înfiinţată în 1913, London Film Critics’ Circle este o asociaţie de critici de film formată, în prezent, din peste 120 de profesionişti de la cele mai prestigioase publicaţii, televiziuni şi site-uri de profil din Marea Britanie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase