Home » Cultură » Volumul care ilustrează portretul intim al preşedintelui american, „Frica: Trump la Casa Albă”, de Bob Woodward, lansat la editura Litera

Volumul care ilustrează portretul intim al preşedintelui american, „Frica: Trump la Casa Albă”, de Bob Woodward, lansat la editura Litera

Publicat: 20.02.2019
Volumul care ilustrează portretul intim al preşedintelui american, „Frica: Trump la Casa Albă”, de Bob Woodward, lansat la editura Litera
Volumul "Frica: Trump la Casa Albă", un portret intim al preşedintelui american Donald Trump realizat de Bob Woodward şi devenit bestseller în 25 de ţări, a fost lansat recent la editura Litera, în colecţia Kronika, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.
„Este greu de imaginat un portret mai îngrijorător al unui preşedinte caracterizat drept paranoic, agresiv şi otrăvit de putere. Cu toate acestea, Bob Woodward reuşeşte în «Frica» să surprindă întreg spectrul elementelor care alcătuiesc profilul preşedinţiei lui Donald Trump, dezvăluind secvenţe şi detalii neştiute despre nenumărate situaţii de criză cu care Casa Albă s-a confruntat din pricina unui preşedinte impulsiv, nestatornic şi profund incapabil să se ridice la nivelul cerinţelor funcţiei sale. Au existat şi alte relatări pe marginea acestei teme, dar nici una la fel de revelatoare sau de convingătoare ca aceasta”, scriu editorii.
 
Volumul „Frica” ilustrează tabloul complet al administraţiei americane sub conducerea lui Donald Trump, bazându-se pe interviuri cu unii dintre cei mai apropiaţi sfătuitori ai preşedintelui, pe amintiri ale martorilor oculari, completate cu date şi transcrieri de conversaţii, scrie Mediafax.
 
Bob Woodward este jurnalist la The Washington Post, unde lucrează de 47 de ani, fiind unul dintre cei care au contribuit la realizarea investigaţiilor care au condus în cele din urmă la demisia preşedintelui Richard Nixon. Este autor sau coautor a 18 cărţi, dintre care 12 bestselleruri, şi a fost recompensat cu două premii Pulitzer.
 
La Editura Litera va mai apărea scris de acelaşi autor „The Last of the President’s Men” în luna aprilie, o relatare jurnalistică de excepţie despre secretele, obsesiile şi decepţiile celui de-al 37-lea preşedinte al SUA, Richard Nixon.