Prima pagină Cultura

Ken Kercheval, rivalul lui J.R. Ewing în ''Dallas'', a murit

Mediafax 04.25.2019 | ● Vizualizări: 735
J.R. Ewing şi Cliff Barnes din „Dallas”     + zoom
Galerie foto (1)

Cunoscutul actor american Ken Kercheval, care a jucat rolul rivalului lui J.R. Ewing, Cliff Barnes, în serialul de televiziune de succes "Dallas", a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit abcnews.com, citat de Mediafax.

Ken Kercheval a murit duminică, în oraşul natal Clinton din statul american Indiana, a declarat, miercuri, pentru presa americană, agentul actorului, Jeff Fisher.Kercheval a jucat în serialul "Dallas" rolul lui Cliff Barnes, timp de 14 sezoane, pe tot parcursul show-ului. Cliff Barnes era un magnat în domeniul petrolier.

Episodul "Who Shot JR?", difuzat în 1980, a rămas până în zilele noastre unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audienţă din lume - 83 de milioane de telespectatori -, iar serialul original "Dallas", difuzat în 14 sezoane, în perioada 1978 - 1991, a avut o popularitate uriaşă pe plan mondial.

"Va rămâne în inimile tuturor, alături de James Dean (cunoscut actor american)", a declarat David Jacobs, creatorul serialului "Dallas".

Deşi familia actorului nu a făcut public motivul decesului, în trecut, Kercheval, fumător înrăit, a fost diagnosticat cu cancer de plămâni. În 1994, actorul a rămas fără unul dintre plămâni.

 

Tag-uri: dallas | deces | serial | televiziune | murit