Home » Cultură » Personaje diverse, de la X-Men la Gauguin, în premierele săptămânii din cinematografe

Personaje diverse, de la X-Men la Gauguin, în premierele săptămânii din cinematografe

Personaje diverse, de la X-Men la Gauguin, în premierele săptămânii din cinematografe
Publicat: 08.06.2019
Premierele săptămânii aduc în cinematografele româneşti genuri diverse, de la SF, cu X-Men, la biografie, cu Gauguin, şi spin-off al unui popular joc video, Pokemon.

În „Dark Phoenix”, X-Men se confruntă cu cel mai formidabil şi puternic duşman: chiar unul de-al lor, Jean Grey, potrivit cinemagia.ro. În timpul unei misiuni de salvare în spaţiu, Jean este aproape ucisă când este lovită de o forţă cosmică misterioasă. Odată ce se întoarce acasă, această forţă nu numai că o face infinit mai puternică, dar mult mai instabilă.Când Jean scapă de sub control şi îi răneşte pe cei pe care îi iubeşte cel mai mult, începe să descopere legătura care îi ţine pe X-Men împreună. Acum, odată cu destrămarea acestei familii, ei trebuie să găsească o cale de a se uni, nu numai pentru a o salva pe Jean, ci şi pentru a salva planeta de străinii care doresc să declanşeze această forţă şi să conducă galaxia. În filmul regizat de Simon Kinberg joacă staruri precum Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Tye Sheridan, Michael Fassbender, James McAvoy şi Sophie Turner.

În 1891, Paul Gauguin pleacă din Marsilia spre Pacific. Este începutul unei călătorii spre esenţa vieţii şi a artei, care îl va face pe Gauguin unul dintre cei mai mari pictori moderni. Biografia-documentar „Gauguin în Tahiti. Paradisul Pierdut/ Gauguin a Tahiti. Il paradiso perduto”, regizat de Claudio Poli, cu Vincent Cassel, conduce spectatorul în Polinezia franceză, în Insulele Tahiti şi Marchize pentru a vedea peisajele care l-au inspirat, în mijlocul localnicilor pe care Gauguin îi iubea, pe urmele unei poveşti care a devenit legendă, în locurile unde a construit case din bambus şi frunze, unde a descoperit lumina şi culorile ce i-au schimbat pictura pentru totdeauna.

O femeie singuratică îşi pune casa la dispoziţia unor adolescenţi care vor să ţină petreceri fără să fie deranjaţi. Tinerii îi pot spune „Ma”, se pot distra cât vor în subsolul casei ei, dar nu au voie să înjure, unul din ei trebuie să fie treaz şi în niciun caz nu au voie să urce la etajul casei. Este un aranjament care pare ideal pentru adolescenţii dornici să se distreze nesupravegheaţi. Dar aceştia vor afla rapid că nimic în viaţă nu e gratis, şi că visul lor devenit realitate se va dovedi cel mai cumplit coşmar din viaţa lor. Horrorul „Ma” este regizat de Tate Taylor şi o are în rolul principal pe actriţa premiată cu Oscar Octavia Spencer.

Actorul canadian Ryan Reynolds joacă rolul detectivului Pikachu într-un film inspirat din franciza de succes „Pokemon”. Într-o lume în care cei din jur colecţionează Pokémoni pentru a-i pune să lupte unii cu ceilalţi, un adolescent dă peste un Pikachu inteligent şi vorbitor care îşi doreşte să devină detectiv. Filmul realizat prin intermediul tehnologiei live-action, conceput ca un spin-off al popularului joc video, este regizat de Rob Letterman.

Comedia maghiară „Versuri pocite/ Rossz versek”, de şi cu Gábor Reisz, îl prezintă pe Tamás Merthner, care, după ce este părăsit de iubită, începe să caute în propriul său trecut răspunsul la întrebarea dacă într-adevăr poţi trăi dragostea doar după ce practic ai pierdut-o. Filmul este însă o reflexie foarte subiectivă şi asupra societăţii contemporane din Ungaria.

Drama „Şi Soarele e o stea/ The Sun is Also a Star”, de Ry Russo-Young, este o comedie dedicată adolescenţilor, bazată pe romanul omonim semnat de Nicola Yoon. În film joacă Yara Shahidi şi Charles Melton, în rolurile a doi tineri care se îndrăgostesc, în timp ce familia fetei se confruntă cu perspectiva deportării.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase