Home » Cultură » Weekendul 8-9 iunie. Unde poţi să te distrezi – ”Share Location”

Weekendul 8-9 iunie. Unde poţi să te distrezi – ”Share Location”

Publicat: 08.06.2019
„Share Location" este rubrica de unde afli totul despre cele mai importante evenimente ale sfârşitului de săptămână, atfel încât, dacă nu ţi-ai făcut deja un program, să poţi alege. Pentru orice idei şi evenimente pe care nu le ştim deja, ne poţi scrie la [email protected].

Organizatorii Street Delivery prefaţează ediţia bucureşteană a evenimentului din acest an cu o serie de ateliere. Până duminică, pe strada Edgar Quinet, locurile de parcare vor deveni locuri pentru creaţie, poezie şi „Ateliere Street Delivery Quinet”. În cadrul THE PLOT şi în curtea interioară a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu sunt programate activităţi de Do-It-Yourself  (DIY) pentru participanţi de toate vârstele. Bucureştenii au ocazia să îşi facă singuri tricouri, să înveţe să taie şi să graveze folosind laser şi cum să printeze 3D.

Artiştii se duelează cu privighetorile din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”, duminică în cadrul unui eveniment organizat de Societatea Ornitologică Română.  Evenimentul cuprinde tururi ghidate, pentru a asculta privighetorile, ateliere de jocuri pentru copii, expoziţii de fotografii şi desene cu păsări, standuri de vânzări şi un concert de muzică clasică. 

Cei care vor să prindă gustul culturii indiene pot să încerce să aleagă câte ceva din oferta Festivalului „Namaste India” care are loc sâmbătă şi duminică în curtea Casei Universitarilor din Capitală, de la 9.00, la 20.00. Yoga, produse tradiţionale, lansări de carte, haine şi bijuterii specifice şi ateliere pentru copii şi adulţi completează spectacolul manifestării. 

Jocurile copilăriei sunt vedete la Festivalul Şotron, de la Iaşi. Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi îşi propune să fie un tur de forţă al activităţilor recreative în grădina Muzeului ”Mihail Sadoveanu” 

Festivalul Luminii Timişoara va schimba perspectiva asupra Parcului Rozelor, de la ora 16.00 până spre ora 22.30, atelierele dedicate artelor, meşteşugurilor dar şi supravieţuirii în situaţii de urgenţă fiind completate de concerte şi Jonglerii cu foc imediat ce se lasă seara. 

Clujenii pot să se laude că sunt primii care află sâmbătă cine sunt premianţii celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Sigur, dacă vor lua loc în sala Teatrului naţional Cluj de la ora 21.30. 

Aceasta este selecţia noastră din oferta distracţiilor acestui weekend. Dacă ştiţi evenimente care nu ar trebui să lipsească din selecţia noastră, nu vă abţineţi şi daţi-ne de ştire pe [email protected]. Un final de săptămână relaxat să aveţi!

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase