Home » Cultură » Trei proiecte inedite ale lui Stanley Kubrik au fost descoperite după mai bine de 60 de ani

Trei proiecte inedite ale lui Stanley Kubrik au fost descoperite după mai bine de 60 de ani

Publicat: 15.07.2019
Trei proiecte inedite ale lui Stanley Kubrik au fost descoperite după mai bine de 60 de ani
Trei proiecte inedite de scenarii aparţinând lui Stanley Kubrick au fost descoperite în Marea Britanie, notele puse pe hârtie de celebrul regizor având în vedere poveşti despre căsătorie, gelozie şi adulter, arată platforma Deadline, citată de Mediafax.

Seria de scrieri necunoscută până acum datează din perioada 1954 – 1956.

Pentru povestea ”Married Man” a fost descoperit un manuscris dactilografiat numărând 35 de pagini, cu adnotări făcute de mână. ”The Perfect Marriage” adună mai multe note de scenariu scrise de mână şi şapte pagini care conţin descrieri de scene. Cel de-al treilea proiect se numeşte ”Jealousy”, şi constă în 13 pagini de note şi schiţe privind resentimentele care apar într-un cuplu căsătorit.

Scenariile neterminate au fost schiţate într-o perioadă în care celebrul regizor avea probleme în căsnicia cu cea de-a doua soţie, Ruth Sobotka. În acelaşi timp, este vorba despre o perioadă foarte fertilă din punct de vedere creativ pentru cineast, din acei ani datând producţii precum ”Killer’s Kiss/ Sărutul ucigaşului” (1955), ”The Killing/ Jaf la hipodrom” (1956) şi ”Paths Of Glory/ Cărările gloriei” (1957).

Materialul inedit a fost transferat către arhiva Kubrick de la Universitatea de Arte din Londra.

Stanley Kubrick (26 iulie 1928-7 martie 1999) a fost un regizor, scenarist şi producător de film american, câştigător al Premiului Oscar, care în ultimii 40 de ani ai vieţii a locuit în Anglia. Kubrick a fost cunoscut prin grija cu care îşi alegea subiectele, metoda lentă de a lucra, varietatea de genuri pe care le-a abordat şi perfecţionismul său.

Este de asemenea recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi şi influenţi regizori de film din istoria cinematografică. A regizat o serie de filme foarte apreciate, adesea controversate, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive şi perfecţioniste. Filmele sale sunt caracterizate de prezenţa elementelor de suprarealism, expresionism, dar şi a unui pesimism ironic, fiind totodată şi unele dintre cele mai originale, provocatoare şi vizionare făcute vreodată. Şapte dintre cele şaisprezece filme ale sale realizate ca regizor sunt prezente în lista IMDb Top 250. Printre cele mai celebre titluri semnate de el se numără „2001: A Space Odyssey/ Odiseea spaţială 2001” (1968), „A Clockwork Orange/ Portocala mecanică” (1971),”The Shining/ Strălucirea” (1980) şi „Full Metal Jacket/ Platoşa de oţel” (1987). Ultimul său film a fost „Eyes Wide Shut/ Cu ochii larg închişi” (1999).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase