Home » Cultură » Bulgăroaica Smilyana Zaharieva este cântăreaţa cu cea mai puternică voce din Cartea Recordurilor

Bulgăroaica Smilyana Zaharieva este cântăreaţa cu cea mai puternică voce din Cartea Recordurilor

Bulgăroaica Smilyana Zaharieva este cântăreaţa cu cea mai puternică voce din Cartea Recordurilor
Publicat: 01.08.2019
Soprana bulgară Smilyana Zaharieva este cântăreaţa cu cea mai puternică voce de pe planetă în Cartea Recordurilor Guinness, după ce, în luna iulie, i-a fost recunoscută oficial performanţa de a atinge 113,8 decibeli, anunţă France 24.

Zaharieva a reuşit performanţa înregistrată de Cartea Recordurilor în luna septembrie a anului 2018, dar acum a primit certificatul care o consacră drept interpreta care a reuşit să cânte atingând cea mai mare intensitate a unei note.

Cântăreaţa, originară din Plovdiv, a fost nevoită să îndeplinească mai multe condiţii. A realizat înregistrarea într-un studio şi a trebuit să păstreze nota atinsă pentru cel puţin cinci secunde, după ce a depăşit 110 decibeli.

Când este vorba despre zgomot, recordul e deţinut în continuare de o profesoară din Irlanda, Annalisa Flanagan, care a reuşit să înregistreze un ţipăt care a atins 121 de decibeli. Zaharieva este prima cântăreaţă care reuşeşte înregistreze o asemenea intensitate în condiţii verificabile pentru Cartea Recordurilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase