Home » Cultură » Un film realist magic scandinav şi un spin off de acţiune, premierele săptămânii în cinema

Un film realist magic scandinav şi un spin off de acţiune, premierele săptămânii în cinema

Un film realist magic scandinav şi un spin off de acţiune, premierele săptămânii în cinema
Publicat: 03.08.2019
Un film aparţinând realismului magic inspirat din mitologia nordică, dar a cărui acţiune are loc în prezentul scandinav, şi un spin off al binecunoscutei francize "Fast and Furious".

Tina lucrează ca ofiţer vamal şi, în timp ce pasagerii merg pe lungul coridor către terminal, ea îi priveşte aproape nemişcată. Şi-i adulmecă. Câteodată buzele îi tremură, fruntea ei crestată se încruntă, iar, dacă ceva anume o agită, mârâie. Tina nu e ca toţi ceilalţi oameni; simte vinovăţia şi ruşinea oamenilor, le vede secretele. Dar, când Vore trece prin faţa ei într-o zi, simţurile îi sunt complet date peste cap. Misterul îşi face loc la graniţa dintre dragoste şi datorie şi Tina începe să caute răspunsuri.

„La Graniţă/ Border”, în regia lui Ali Abbasi, a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde a primit premiul pentru cel mai bun film din secţiunea Un Certain Regard, în 2018. A fost propunerea Suediei la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, neajungând însă pe lista scurtă în această categorie, ci la „cel mai bun machiaj”.

„La Graniţă” este bazat pe povestirea omonimă din volumul „Let the Old Dreams Die”, scris de John Ajvide Lindqvist, o senzaţie a literaturii fantastice suedeze.

„Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw/ Furios şi iute: Hobbs & Shaw”, de David Leitch, este cel mai recent film al celebrei francize. Luke Hobbs e un agent de elită al Serviciului de Securitate Diplomatic al Statelor Unite (DSS). Deşi este un om care respectă legea şi are un cod moral strict, el va face orice e nevoie pentru a salva lumea. Cunoscut ca fiind cel mai bun urmăritor de pe planetă, Hobbs a intrat în franciza „Furios şi Iute” în al cincilea capitol – „Furios şi Iute în viteza a 5-a”, cu misiunea de a-i deferi justiţiei pe rebelii Dom Toretto (Vin Diesel) şi Brian O’Conner (Paul Walker). Hobbs este un tip care e motivat numai de dorinţa de a face ceea ce e corect. Banii sau puterea nu îl interesează şi e pus în mişcare de credinţa că indivizii răi sunt toxici pentru mersul drept al societăţii, iar el e antidotul. De-a lungul seriei, Hobbs s-a apropiat de Dom şi de familia lui şi între cei doi a luat naştere o strânsă prietenie. Dar această legătură a fost spulberată când Dom a trădat încrederea lui Hobbs, în „Furios şi iute 8”, în timpul unei operaţiuni sub acoperire desfăşurată la Berlin. Atunci Hobbs s-a trezit abandonat de guvern, arestat şi în spatele gratiilor într-o închisoare de maximă securitate, împreună cu cel care fusese tocmit să îl ucidă, Deckard Shaw (Jason Statham). Fiind acum un tată devotat fiicei sale, Hobbs poate nu mai e aşa de strict cu respectarea regulilor, dar a rămas la fel de hotărât să prindă ticăloşii. Iar el îi prinde întotdeauna.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase