Home » Cultură » Franţuzoaica Isabelle Huppert va primi trofeul onorific ”Inima oraşului Sarajevo”

Franţuzoaica Isabelle Huppert va primi trofeul onorific ”Inima oraşului Sarajevo”

Franţuzoaica Isabelle Huppert va primi trofeul onorific ”Inima oraşului Sarajevo”
Publicat: 17.08.2019
Isabelle Huppert va primi duminică trofeul onorific "Inima oraşului Sarajevo" (Heart of Sarajevo Honorary Award), anunţă publicaţia Screen Daily, citată de Mediafax.

Actriţa Isabelle Huppert va fi premiată în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului de Film Sarajevo, în semn de recunoaştere pentru “contribuţia exceptională adusă artei filmului”.

Franţuzoaica va primi trofeul în prefaţa proiecţiei peliculei “Les Misérables”, după ce va susţine un masterclass. În cadrul festivalului va fi prezentată şi cea mai recentă peliculă în care a jucat, “Frankie”, în regia lui Ira Sachs.

De-a lungul carierei, Huppert a lucrat cu regizori celebri ca Michael Haneke, Claude Chabrol, Jean-Luc Godard, Otto Preminger, Bertrand Tavernier, Bertrand Blier şi Claire Denis.Printre rolurile sale cele mai importante se numără “La pianiste/ Pianista”, “White Material/Africa mea”, “Elle” şi “Greta.”

Printre premiile obţinute se numără trofeul BAFTA pentru tinere speranţe pentru rolul din “La Dentelliere/ Dantelăreasa”, două premii pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru “Une affaire de femmes” and “La Ceremonie/ Ceremonia ”, un premiu special al juriului, Leul de Aur, pentru “Gabrielle”, la Veneţia, şi pentru toată cariera şi două premii pentru cea mai bună actriţă la Cannes pentru “Violette” şi “La pianiste/ Pianista”.

A primit premii César pentru cea mai bună actriţă pentru rolurile din “La Ceremonie/ Ceremonia ” şi “Elle” pentru care a primit şi un Glob de Aur şi un Premiu Spirit şi o nominalizare pentru premiile Oscar.

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo 2019 are loc între 16 şi 23 august.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase